Zincirsiz araçla yola çıkmayın

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, kar yağışı görülen bölgelerde özellikle uzun araç sürücülerinin zincir takmadan yola çıkmamaları uyarısında bulundu.

Soluk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurdun bazı bölgelerinde görülen kar yağışı sebebiyle ulaşımın aksamaması ve sürücülerin mağdur olmaması için Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı birimlerin gerekli çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

Karayolları Genel Müdürlüğünün ilgili bölge müdürlüklerinin her türlü önlemi aldıklarını, çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Soluk, Ankara ve İstanbul yönünde hareket eden tüm araçlara zincir taktırıldığını, Bolu Tüneli ile oto yollarda şu ana kadar herhangi bir sorun yaşanmadığını kaydetti.

Sürücülere kar lastiklerini takmaları ve zincirsiz trafiğe çıkmamaları uyarısında bulunan Soluk, ''Kar yağışı nedeniyle yolların tıkanmasını beklemiyoruz. Ancak kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kazalar meydana geliyor. Etkili kar yağışı olan bölgelerde trafiğe çıkacak sürücülerimiz tedbirli olsun. Özellikle uzun araç sürücüleri zincir takmadan yola çıkmasınlar. Sürücülerimiz önlemlerini alarak hem kendilerini hem de başkalarını mağdur etmesinler'' diye konuştu.