Adıyamanlıların 'Demirel gitsin' talebi

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde bazı mahalle muhtarları ve dernek başkanları, Süleyman Demirel Caddesi'nin isminin değiştirilmesini talep etti.

Mahmut Nedim Ökmen Mahallesi Muhtarı Mustafa Üzümcü, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Mehmet Horuz, Başpınar Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Ünal, Merkez Mahallesi Muhtarı Ramazan Ayaz, Cami Mahallesi Muhtarı İdris Yeşilyurt ve Çelikhan ve Köylerini Kalkındırma, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri, Süleyman Demirel Caddesi'nin isminin belediye tarafından değiştirilmesini talep etti. İsmi darbeyle anılan 8. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in isminin caddeden silinerek yerine başka bir isim verilmesiyle 'Demokratik Açılım'a katkı sağlamayı amaçlıyorlar.

Muhtarlar adına açıklama yapan Mahmut Nedim Ökmen Mahallesi Muhtarı Mustafa Üzümcü, ilçenin girişinde bulunan Süleyman Demirel Caddesi'nin isminin değiştirilmesini istediklerini belirtti.

Üzümcü, "Bizler bu caddenin isminin değiştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu caddeye Çelikhan'ın ilk belediye Başkanlarından olan Mahmut Şahin'in adının verilebileceği gibi Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül gibi isimlerin verilmesini istiyoruz. Başkanımızdan isteğimiz bu ve buna benzer caddelerimizde isimleri olan cuntaya hizmet etmiş, ülkenin demokratikleşmesine engel olmuş isimlerin değiştirilmesidir" dedi.