Dinçer: Umudumuzu kaybetmek istemiyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer Bakan Diçer, maden ocaklarında kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, 'Umudumuz kaybetmek istemiyoruz' diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, saat 03.10 sıralarında Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki göçük meydana gelen maden ocağına geldi. Burada açıklama yapan Bakan Dinçer, maden ocaklarının yıllık rutin denetlemelerinin yapıldığını söyledi. Göçük meydana gelen maden ocağının da en son ekim ayında denetlendiğini belirten Dinçer, bu denetlemede bir takım eksiklikler bulunduğunu, bunların düzeltilmesi için firmanın uyarıldığını söyledi. Firmanın ne kadarını yerine getirdiği konusunda henüz bilgileri olmadığını ifade eden Ömer Dinçer, bunun ilerleyen saatlerde anlaşılacağını söyledi.
Zonguldak'tan gelen ekiple ilgili olarak da Bakan Dinçer, "O ekip gelene kadar buradaki ekiple enkaz altında kalan vatandaşlarımıza ulaşacağımızı düşünüyorum." dedi.
CHP'li vekilin, göçük altında kalan 19 işçinin hayatını kaybettiği şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine ise Bakan Ömer Dinçer, "Bunu söylemek için çok erken. Henüz oradaki insanlara ulaşamadık. Umudumuzu kaybetmek istemiyoruz" açıklamasında bulundu.
Bakan Dinçer, kurtarma çalışmaların şu aşamada elle yapılabildiğini sözlerine ekledi.