Artvin ve Kasfas derneklerinden kınama

Türkiye'de terörün son bulacağına inandıklarını dile getiren Artvin ve Kafkas dernekleri, Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 7 askerin şehit edildiği terör saldırısını da kınadı.

Artvin ve Kasfas derneklerinden kınama
Federasyon binasında 36 derneğin başkanının katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Artvin ve Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Suat Özkan, tüm Türkiye'ye başsağlığı diledi. Asırlarca devletine bağlı yaşayan Anadolu insanının sahip olduğu zenginliklerin dahili ve harici düşmanlar tarafından kavga aracı yapıldığını belirten Suat Özkan, "Bu sinsi plan Türkiye Cumhuriyetine karşı geçen 80 yıl zarfında değişik ad ve bahanelerle sürekli tekrarlanarak yürürlüğe kondu. Binlerce gencimiz bu ihanet odaklarının kurbanı oldu. Ne zaman ülkemiz ayakları üzerinde durmaya başlasa hemen bir kaos ve terörist saldırı oldu. Bazen Çorum olayları, bazen Maraş olayları oldu. Bugün filmin adı da Reşadiye katliamıdır. Senaryo aynı, sadece mekan farklıdır. Son yıllarda Anadolu'nun üstüne çöken sis dağıtıldıkça bütün pislikler çıplak gözle görülmeye başlandı. Terörden rant sağlayan içerideki ve dışarıdaki hainlerin yaşam damarları bir bir kesilmeye başlandıkça o çılgın silahları ateşlediler. Bu millet çok badireler atlattı. Bunu da atlatacaktır" dedi.

Tokat'ta atılan kurşunların Türkiye'nin demokratikleşmesine atılan kurşunlar olduğunu ifade eden Özkan, "Bu kez bu barışın yeniden yükselişe geçme çabalarını boğamayacaktır. Kimse felaketten medet ummasın. Bizler daha çok demokrasi, daha şevkatli Türkiye Cumhuriyeti ile bu terörün son bulacağına inanıyoruz" diye konuştu.