'Kültürel farklılıklar dostça yaşıyor'

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Göç ve Kültürel Farklılıklar projesini yaşama geçiren heyeti makamında kabul etti.

'Kültürel farklılıklar dostça yaşıyor'
Sosyal Yaşamı Geliştirme Derneği İzmir Şubesi Başkanı Mahmut Akın, Fransız İntercultural ve Alman Lebenswelt kurumlarının ortaklaşa düzenledikleri “Göç ve Kültürel Farklılıklar” projesini Başkan Tartan’a aktarıp, işbirliği ve destekleri nedeniyle teşekkür plaketi verdi. Marsilya, Berlin ve İzmir’den katılan gönüllülerin yer aldığı projenin başarıyla yürütüldüğünü anlatan Mahmut Akın,bilgi ve deneyim ürettiklerini dile getirdi.
Göç sorunları için bir araya gelen gönüllülerin örnek davranış sergilediğini belirten Başkan Tartan da,Türkiye’nin,ulus olarak Avrupa’da gerçekleşen köktendinci akımlara, karşı durduğunu ifade etti. İncelemeler sırasında İzmir’i tanımanın yabancı heyet için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Tartan; “İzmir, tarihi, kültürel, sanatsal ve yemek kültürünü barındıran bir kent. Sağlıklı beslenmenin en önemli duraklarından biri olma özelliği taşıyan kentimiz zeytinyağı ve Akdeniz mutfağının da merkezi. Bunun yanı sıra tarihi Kemeraltı,Agora ve bu çevrede bulunan 7 Sinagog kültürel farklılıkların dostça bir arada yaşandığı bir kent olma özelliği sağlıyor” dedi.