Ocakta unutulan süt patlamaya neden oldu

Hatay'ın İskenderun ilçesinde ocakta unutulan sütün taşarak ocağı söndürmesi sonucu meydana gelen patlamada, ortalık savaş alanına dönerken iki kişi de yaralandı.

Alınan bilgiye göre, akşam saat 18.00 sıralarında Kurtuluş Mahallesi 72. Sokak'taki Yusuf Özkoç'a (43) ait evde bulunan tüp büyük bir gürültüyle patladı. Patlamanın meydana geldiği ev harabeye dönerken, yanında ve karşısında bulunan ev ve iş yeri ile 2 otomobilde maddi hasar oluştu. Patlamanın şehir merkezinde olması ve iş çıkış saatine denk gelmesi nedeniyle olay yeri meraklı vatandaşlarla doldu taştı. Polis, eve girmeye çalışan meraklı vatandaşları olay yerinden uzaklaştırmak için uzun süre uğraştı.

Evin harabeye döndüğü patlamadan ev sahibi Yusuf Özkoç şans eseri hafif yaralı olarak kurtulurken, patlama anında yoldan geçen İbrahim Sungur da hafif şekilde yaralandı. Yaralı Özkoç ve Sungur, ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay yerinde inceleme yapan bomba uzmanları ve olay yeri inceleme ekipleri, patlamaya ocakta bırakılan sütün fırınlı ocağı söndürmesi ve evde sıkışan gazla birlikte tüpün patlamasının neden olduğunu tespit ettiler. İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Cinel olay yerinde yaptığı açıklamada, olayın tüp patlaması olduğunu söyledi.
Vatandaşların korku dolu anlar yaşadığı patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı.