DTP'li üyeden fuhuş açıklaması

Iğdır İl Genel Meclisi Başkanı DTP'li Eğit Kaya, polis tarafından fuhuş yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Kaya, olayla bir ilgisinin bulunmadığını ve suçsuz olduğunu söyledi.

DTP'li üyeden fuhuş açıklaması
Iğdır İl Genel Meclisi Başkanı DTP'li Eğit Kaya, hakkındaki fuhuş iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Kaya, il binasında düzenlediği basın toplantısında, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince fuhuş yaptığı iddiasıyla gözaltına alındığını hatırlatarak, kendisinin söz konusu olayın içinde olmadığını söyledi.

Böyle bir olayla karşı karşı kalmasının partisine karşı yapılan bir karalama kampanyasının işareti olduğunu iddia eden Kaya, şöyle konuştu:

''Kendimi ifade etmeme izin verilmeden, adeta oldu bittiyle böylesi çirkin bir olayın parçası haline getirildim. Bu, tertipli ve kasıtlı bir olaydır. Bu durum, anayasa ile güvence altına alınan temel insan haklarına, hukuka ve özel hayatın korunması ve gizliliği ilkelerine tamamen aykırıdır. İnsanlık onuru ile bağdaşmayacak bir uygulamadır.''

Kaya, Iğdır İl Genel Meclisince Iğdır Emniyet Müdürlüğünün 1 milyon TL'ye yakın ödenek talebinin reddedilmesinin ardından bu olayın yaşanmasının manidar olduğunu öne sürdü.

Operasyonda Eğit Kaya'nın yanı sıra G.B. adlı kadın gözaltına alınmıştı.