Tahrikçi şoför gözaltına alındı

Demokratik Toplum Partisi lideri Ahmet Türk'ün İzmir'e geldiği sırada aracıyla vatandaşlara çarpan DTP konvoyundaki araç sürücüsü gözaltına alındı.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün pazar günü gerçekleştirdiği İzmir ziyareti sırasında parti konvoyunda bulunan ve İnönü Caddesi'nde aracıyla biri polis, biri çocuk toplam dört kişiye çarparak yaralanmasına neden olan İ.D. (37) tekrar gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.
Pazar günü yaşanan gerginlik sırasında aracıyla yol kenarındaki 4 kişiye çarptıktan sonra kaçan, daha sonra yakalanarak gözaltına alınan İ.D., emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilmiş, savcılık ifadesinin ardından serbest kalmıştı.

Aracıyla polis memuru ile G.U., K.K. ve B.P.'ye çarptığı anın görüntülerinin televizyonlarda yayınlanmasının ardından İ.D., savcılığın talimatıyla tekrar gözaltına alınarak mevcutlu olarak adliyeye sevk edildi.

Emniyetteki ifadesinde arkadaşlarından DTP mitingi olacağını öğrendiğini, eşi ve iki kardeşiyle birlikte Kadifekale'den DTP konvoyuna katıldığını belirten İ.D., gelen taşlardan kaçmaya çalışırken iki kişiye çarptığını hatırladığını, linç korkusuyla durmayıp Kadifekale yönüne doğru kaçmaya devam ettiğini söyledi.

Emniyetten çıkarılışı sırasında İ.D., "Panik haliyle oldu. Pişmanım, ben canavar değilim." dedi.

DTP konvoyusun geçişi sırasında yaşanan gerginlik, içinde DTP'lilerin bulunduğu bir otomobilin İnönü Caddesi'nde vatandaşların arasına daldığı, bir polisin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı söylentilerin yayılması üzerine tırmanmıştı.

Öte yandan emniyet yetkilileri, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün, 'Polis olaylara seyirci kaldı' şeklindeki iddialarının doğru olmadığını söyledi.

Yaşanan olaylarla ilgili İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarının devam ettiği, olayları provoke eden kişilerin belirlenmesi için araştırmaların sürdüğü öğrenildi.

Polisin, incelemenin ardından provoke edenlerin kimliklerini tespit edip bu kişileri gözaltına alacağını bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Libya'ya hareketinden önce, DTP konvoyu içinde terör örgütü bayrakları olmasına, teröristbaşı posterlerinin bulunmasına sıcak bakmadığını söylemişti.

İzmir'de pazar günü şehir merkezinden geçen yaklaşık bin araçlık DTP konvoyunda, terör örgütünü çağrıştıran çok sayıda bayrak ve teröristbaşının posterlerinin bulunduğu kaydedildi.