Kurban kesecekler dikkat! Boşuna 127 TL ödemeyin

Kurban kesimi sırasında hijyenik kurallara uymayanlara 127 TL para cezası kesilecek.

Kurban kesecekler dikkat! Boşuna 127 TL ödemeyin
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban pazarlarındaki denetimler sıklaşıyor. Ancak denetimler sadece pazarlarla sınırlı kalmayacak.

Kurban kesenler de bu denetimlerden bayram sürecinde nasibini alacak.

Çevre ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı'nda çevre hijyen şartlarını göz ardı edenlere 127 lira para cezası uygulanacağı uyarısında bulundu.

Bakanlık kurban kesilecek alanların hijyen sağlayacak şekilde beton ya da asfalt ile kaplanmış, su ve benzeri şekilde temizlik imkanı bulunan yerler olması gerektiğinin altı çizildi.

Oluşacak atıkların ise siyah, kalın poşet içerisinde toplanması ve bu poşetlerin, özellikle ilk iki gün yoğun bir şekilde sefer yapacak belediyelerin çöp toplama araçlarına verilmesi gerekiyor.

Kurban bayramlarında yaşanılan kırmızıya boyanmış dere ve deniz görüntülerini de hatırlatan Bakanlık, kurban kanının yağmur suyu kanalına verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Çevre ve Orman Bakanlığı il müdürlüklerinin yanı sıra, belediye zabıtaları, Sağlık Bakanlığı ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından bayram süresince bu hususlara uyulup uyulmadığının sıkı bir şekilde denetlenecek.

Atıkları gelişigüzel şekilde çevreye atan kişiler ise 127 lira para cezası ile karşı karşıya kalacak.