İzmir bayram hazırlıklarını tamamladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi halkın bayramı huzur içinde geçirmesi için gerekli tüm önlemleri aldı.

İzmir bayram hazırlıklarını tamamladı
Kesim yerlerinde beton ve asfaltlama yapan Büyükşehir, kesim noktalarını da www.izmir.bel.tr web sitesine taşıyarak sanal haritalarla vatandaşlara yol gösteriyor.
Vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmelerini hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi; Konak, Gaziemir, Karşıyaka, Balçova, Çiğli, Buca, Karabağlar ve Bayraklı ilçelerinde 15 noktada 30 adet kesim çadırı kurarak bu alanların beton dökümünü ve asfaltlamasını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi, çadırlarda halkın hijyenik ve sağlıklı kesim yapabilmesi için su ve hava tesisatları kurdu, ayrıca portatif tuvaletler de yerleştirdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi haşere mücadele ekipleri tarafından başlatılan haşere ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarının, hem kurban satış yerlerinde hem de kurban kesim yerlerinde bayram süresince ve sonrasında devam edeceği bildirildi.
İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Müftülük, Sağlık Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Diyanet Vakfı temsilcilerinden oluşan İl Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen kurallara göre; vatandaşlar çevre temizliğine ve sağlık şartlarına uymak kaydıyla, kendi bağ ve bahçelerinde kurban kesebilecek.
Cadde, sokak, apartman aralığı, park, otopark, yol ve otoyol kenarları, spor ve çocuk oyun alanları gibi yerlerde kesinlikle kurban kesimi yapılamayacak.
Kurban kesimine tahsis edilen yerler dışında kurban kesen veya kesilen kurban atıklarını sokağa ve kamuya ait alanlara bırakanlara, Kabahatler Kanunu'nun 41/3. maddesi gereği işlem yapılacak ve Belediye zabıta görevlileri tarafından 69 TL para cezası uygulanacak. İzmir Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri de, kent genelinde uygunsuz kurban kesimlerini önlemek için denetimlerini sürdürecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çadır kurduğu 30 noktada, oluşturulan ekipler görev yapacak. Metropol ilçelerde belirlenen kurban kesim ve satış yerlerinde ilçe belediye zabıtalarına ek personel ile destek verilecek.
Kurbanını kesmek isteyen vatandaşlar, kesim yerlerinden bayram süresince ücretsiz yararlanacak. Büyükbaş kurbanı görevli kasaba kestirmek isteyenlerden bayramın birinci günü 140 TL., ikinci ve diğer günlerde ise ilk gün yığılmalarını önlemek için 120 TL. alınacak. Küçükbaş hayvanlar için ise bayramın birinci günü 35 TL, diğer günler ise 30 TL. kesim ücreti ödenecek. Ayrıca belirlenen oto ve halı yıkama yerlerinde de kurban kesimi yapılabilecek.

UYULMASI GEREKEN KURALLAR
İl Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun kararlarına göre alınan önlemler şöyle, Kurban kesim yerlerinde izdihamı önlemek için randevu sistemi uygulanacak, Önceden eğitim verilen kesim yapacak kişilerin, kesim karşılığında makbuz kesilip kesilmediği takip edilecek. Kesim ücretleri kesim çadırlarının bulunduğu yerlerde halkın rahatlıkla görebileceği yerlere asılacak. Ehliyetsiz kasaplara izin verilmeyecek. Belgeli kasap ve kasap yardımcıları tanıtıcı kimlik kartı takacaklar. Kesim sonrası atıkların toplanarak bertaraf edilmesi sağlanacak. Kesim ve satış noktaları Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından dezenfekte edilecek. Atıklar en kısa sürede ilçe belediye ekipleri tarafından toplanarak Harmandalı Çöp Toplama Alanı'na nakledilip uygun şekilde bertaraf edilecek. Alanlarda ilçe belediyeleri tarafından yeterli sayıda kapalı çöp konteynerleri bulundurulacak. Kurban kesim ve satış yerlerinde kurulan çadır ve tesisatın korunması, hırsızlık kapkaç gibi olumsuzluklarla karşılaşılmaması için gerekli emniyet tedbirleri alınacak.

HİM, MERKEZ 1 VE İZSU 24 SAAT ÇALIŞACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) ile Merkez 1 ekipleri, bu bayramda da 24 saat İzmirliler'e hizmet verecek. 445 66 55 numaralı telefonla HİM'e ulaşan İzmirliler, Merkez 1 için de 441 05 20, 293 11 98 ve 293 13 14 numaralı telefonlara şikayet ve taleplerini iletebilecek. İZSU ekipleri bayram süresince yine 24 saat çalışacak. Kanal ile ilgili arızaları olan vatandaşlar, bayram süresince 265 14 40 - 265 14 41 numaralı telefonlara arızalarını bildirebilecek. Su arızaları ile ilgili şikayetler ise 445 66 55 numaralı telefondan ilgili ekiplere yönlendirilecek. Kaçak kesimlerle ilgili vatandaşlar şikayetlerini ve ihbarlarını 4592133, 2931283 ve 2931121 numaralarına bildirebilecekler.