Hizmet götürme birliği toplandı

Gümüşhane Merkez ilçe Köylere Hizmet Götürme, Çevre, Kültür ve Turizm Birliği'nin meclis toplantısı Vali Enver Salihoğlu başkanlığında yapıldı.

Hizmet götürme birliği toplandı

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, İl Genel Meclisi Üyeleri Naim Ağaç, Muammer Taş ve merkez ilçeye bağlı köy muhtarları katıldı.
Birliğin geçtiğimiz Eylül ayında Mülkiye Müfettişleri tarafından denetime tabi tutulduğunu ve harcamalarda herhangi bir usulsüzlüğün tespit edilmediğini belirten Vali Enver Salihoğlu, birlik başkanı sıfatı ile yaptığı konuşmada birlik ihalelerinin son derece açık bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

Zaman zaman yerel basında birliklerde bazı ihalelerin kime verildiği gibi sorgulamaların yapılmaya çalışıldığına da değinen Vali Salihoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nde hiçbir şey gizli değildir. 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu halen yürürlüktedir. Kamunun yaptığı her türlü hizmet ve harcamanın -devlet sırrı gibi birkaçı dışında- isteyen yurttaşlara, hatta kendilerini ilgilendiren konularda yabancılara bile verilmesi imkanı vardır. Gerek merkez ilçe gerekse diğer ilçelerimizdeki birliklerle ilgili herhangi bir tereddütü olan varsa, Bilgi Edinme yasası gereği dolduracağı özel formla birlikte hiçbir şey kendilerinden gizlenmez. Bu tür iddiaları olanları bilgi almak maksadıyla bize başvurmaya davet ediyorum” dedi.
Vali Salihoğlu, 2009 yılında Köylere Hizmet Götürme Birliği ve KÖYDES projesi kapsamında Birlik aracılığı ile yapılan yatırımlar hakkında da şunları söyledi: “2009 yılı içerisinde KÖYDES kapsamında Merkez İlçe Köylerine 11,44 kilometre onarım yol, 5,25 kilometre stabilize, 13 kilometre 1. kat asfalt, 2 adet köprü, 3 adet menfez, bin 243 metreküp taş duvar ve 11 adet içme suyu tesisi yaptırılmıştır. Köy alt yapı hizmetlerinin daha iyi bir şekilde olabilmesi için Birliğimizce, 285 bin adet parke taşı, 2 bin 370 torba çimento ile 5 ton demir satın alınarak İl Özel İdaresi Teknik elamanlarının denetim ve gözetiminde köy muhtarlıklarına dağıtımı yapılmıştır.”

Ulaştırma Bakanlığı tarafından gönderilen ödenekle, Gümüşhane- Bayburt İl sınırı arasında bölünmüş yolun hizmete açılabilmesi için alt yapı ve sanat yapısı işlerinin ihale edilerek yapıldığını belirten Vali Salihoğlu, ayrıca Emniyet Müdürlüğünce gönderilen ödenekle MOBESE sisteminin, yaptırılarak vatandaşların hizmetine sunulduğunu ifade etti.
Yine birlik kanalı ile İller Bankasınca gönderilen ödenekle, Kocapınar ve Akocak köylerine kanalizasyon, Dölek ve Avşarbeyli köylerine parke yapım işleri ile Aşağı Alıçlı Köyüne içme suyu ve İkisu Köyü’ne de taş duvar yaptırıldığını belirten Vali Salihoğlu, daha sonra gündem gereği 2009 yılı çalışma raporunu, 2008 yılı kesin hesabını, 2010 yılı birlik bütçesini oylamaya sundu.

Birlik meclisinde kabul edilen ve 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren geçerli olacak Gümüşhane Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme, Çevre, Kültür ve Turizm Birliği’nin bütçesi 746 bin 709 TL oldu.