Hakkari'de Öğretmenler Günü kutlaması

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Hakkari'de bir eğlence programı düzenlendi.

Hakkari'de Öğretmenler Günü kutlaması
Öğretmen Evi'nde düzenlenen yemekli müzikli program, renkli görüntülere sahne oldu. Gecede konuşan Vali Muammer Türker, "Türkiye'nin her yerinde sıkıntılar ancak eğitimle çözülür. Ben vali olmama rağmen işsiz kalınca dünyanın birçok yerinde işsiz kalabilirim. Ancak öğretmenler dünyanın hiçbir yerinde işsiz kalmazlar. Çünkü öğretmenlik kutsal bir meslektir. Sizler de bu coğrafyada bu kutsal görevi icra ediyorsunuz. Ben bugün ilkokul öğretmenimi arayarak, kendisinin Öğretmenler Günü'nü kutladım. İnşallah
öğrencileriniz de sizleri unutmayacaktır" dedi.

Gecede öğretmenler Hakkarili sanatçı Fuat Ege'nin söylediği birbirinden güzel Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde eğlenirken, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli Osman Kadıoğlu da söylediği şarkılarla öğretmenleri coşturdu. Çalınan müzik eşliğinde saatlerce halay çekerek misket oynayan öğretmenler, stres attılar.
Cumhuriyet Lisesi fizik öğretmeni Zeynep Asyalı ve matematik öğretmeni Çiğdem Berk, Hakkari'ye gelmeden önce çok önyargılı olduklarını ancak burayı görünce bu önyargılarının geçtiğini belirterek, burada bulunmaktan çok memnun olduklarını söylediler. Asyalı ve Berk, "Burada çok şeyler öğrendik, buranın çok güzel bir kültürü var. Oyunlarını ise öğrenerek ve beğenerek oynuyoruz. Hakkari batıda anlatıldığı gibi bir yer değildir. Buradan olmaktan son derece mutluyuz" dediler.

Geceye Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Sami Balcı, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, İl Emniyet Müdür Vekili Tahsin Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Durmuş, Öğretmenler Evi Müdürü Sıtkı Zerek ile çok sayıda öğretmen katıldı.