10 bin öğretmenin ataması yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 10 bin yeni öğretmen atamasının yapılacağını belirtti.

10 bin öğretmenin ataması yapılacak
 31 Aralık'a kadar 10 bin öğretmen kadrosuna atama yapılmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülüyor. Teklifin tümü üzerindeki görüşmelerin sonunda milletvekillerinin soru ve eleştirilerine cevap veren Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye'nin gelirleri doğrultusunda öğretmenlere mesleklerinin saygınlığına yakışır bir ücret verilmesi konusunda çalışma yapıldığını söyledi. Bakan Çubukçu, yasanın yürürlüğe girmesi ile 82 branşta 10 bin öğretmenin atamasının yapılacağını belirtti.

Sözleşmeli öğretmenlerin bu kadroya başvurmalarının engellenmesi konusunun görüşmeler sırasında dile getirildiğini kaydeden Çubukçu, sözleşmelilerin kadroya başvurmalarının anayasal hakları olduğunu vurguladı. Çubukçu, "Biz eğer onların kadroya yönelik başvurularına bir engel koyarsak her şeyden önce bu anayasaya aykırı olur" dedi.

Bakan Çubukçu, kadrolu atamalarda kaç sözleşmeli öğretmenin başvuru hakkı kazanacağını şu anda tahmin etmelerinin mümkün olmadığını bildirdi. Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması taraftarı olduğunu dile getiren Çubukçu, bunun çalışmalarını sürdürdüklerini ancak bir tarih ve takvim açıklamadığını ifade etti. Eğitim fakültelerinin mezun ettiği tüm branşlardaki öğretmenlerin kamu tarafından istihdam edilmesi imkanı bulunmadığını kaydeden Çubukçu, 200 binin üzerinde öğretmenin atama beklediğini ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihtiyaçları doğrultusunda ve kadro durumuna göre atama yapabildiğini belirtti. Çubukçu, bu bölümlerden mezun olan öğrencilerin hepsinin her yıl atamasının yapılmasının mümkün olmadığını söyledi.