Erzincan ve Uşak'ta okullar bayrama kadar tatil

Uşak ve Erzincan'da grip salgını nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar Kurban Bayramı sonuna kadar tatil edildi.

Erzincan İl Hıfzısıhha Kurulu'nun yaptığı olağanüstü toplantı sonucu, il genelindeki okul öncesi, ilk ve orta dereceli okullar domuz gribi tehdidine karşı Kurban Bayramı sonuna kadar tatil edildi.

İl genelindeki yaklaşık 43 bin öğrencinin eğitimiyle ilgili bu akşam saatlerinde Erzincan Valisi Abdulkadir Demir başkanlığında yapılan olağanüstü toplantıda bugün il genelinde 5 bin 216 öğrencinin okula gelmediği dikkate alınarak, okullar 1 Aralık Salı gününe kadar tatil edildi.

Öte yandan Erzincan Devlet Hastanesi'ne gün içerisinde yüzlerce öğrencinin gribal enfeksiyon rahatsızlığı nedeni ile müracaat ettiği öğrenildi.

UŞAK

Uşak'ta okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda 61 bin öğrencinin eğitim gördüğü, bugün itibariyle 8 bin 900 öğrencinin grip nedeniyle okula gelmediği belirtildi.

Uşak Valisi Özdemir Çakacak'ın başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, grip salgınının daha da büyümesini engellemek amacıyla ilk ve orta dereceli okullar ile okul öncesi eğitim kurumlarında Kurban Bayramı'na kadar eğitim ve öğretime ara verme kararı aldı.

Okulların Kurban Bayramı sonrası eğitime başlayacağı, sonradan telafi dersleri yapılacağı kaydedildi.

Uşak İl Sağlık Müdürü İsmail Alkan, il genelinde domuz gribi vakasının bulunmadığını, bugüne kadar sağlık kuruluşlarına domuz gribi şüphesiyle başvuranlardan alınan örneklerin negatif çıktığını söyledi.