'Türkiye'nin yükü iş adamlarının sırtında'

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, MÜSİAD'ın Antalya şubesinin açılışındaki konuşmasında Türkiye'nin yükünü iş adamlarının çektiğini söyledi.

MÜSİAD Antalya Şubesi'nin açılışına Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. Açılışı dualar eşliğinde yapan Başkan Şahin, MÜSİAD'ın en önemli iş adamları dernekleri arasında yer aldığını söyledi.

MÜSİAD üyesi olan Antalyalı iş adamlarının yıllık ihracatının 120 milyon dolar olduğunu belirten Şahin, "Bu çok önemli bir rakamdır. Çünkü eğer işimizi büyütüp Türk ekonomisini güçlendirmek istiyorsak, Türkiye şartlarına göre düşünmemeliyiz. Mutlaka küresel düşünmek zorundayız. Sermaye en önemli güç ama daha önemlisi teşebbüs ruhudur. Artık dünya o kadar hızlı gelişiyor ve değişiyor ki Türk ekonomisini büyütmek istiyorsak bu değişime ayak uydurmalıyız" dedi.

Türkiye'ye komşu ülkeler ile ilişkilerin çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Şahin, "Komşularımızla ticaret hacmimiz nedir? Komşularımızda bulunmayan ama bizde olan malları komşularımıza biz mi satıyoruz, yoksa uzak diyarlardan gelen tüccarlar mı satıyor? Bunu iyi düşünmeliyiz. Çok yakın bir zamana kadar komşularımızla ticaretimiz çok düşük seviyedeydi. Özellikle son yıllarda Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve devleti komşularıyla sıfır problem ilkesi çerçevesinde hareket ediyor. Komşularımızla şu an çok iyi ilişkiler içerisindeyiz. Bir örnek vermek gerekirse biz Suriye ile şu an geldiğimiz noktaya gelmemiş olsaydık sınır kapısında istemediğimiz bayramlaşma görüntüleri ortaya çıkacaktı. Tel örgülerin arkasından bayramlaşıyorlardı. Ama şimdi vize kalktı. 2 ülkenin yöneticileri 'Biz komşuyuz, müşterek bir kültürümüz var. Halklarımız birbiriyle kardeştir. Bu soğukluk ve kavga neden?' diye birbirlerine sordular ve bir yakınlaşma başladı. Aralığın sonunda Başbakanımız Şam'a gidiyor ve 20 farklı alanda yeni anlaşmalar imzalanacak" dedi.

Türkiye'nin komşu ülkeler ile birlikte kendisine uzak olan ülkelerle de ticari bağlantılar kurması gerektiğini belirten Şahin, "Daha önce hiç gitmediğimiz yerlere de gitmek zorundayız. Afrika'ya gidiyoruz, karşımıza ilk çıkan Çinliler oluyor. Biz çok geç kalmışız. Ama yine de Türkiye'nin önü açıktır. Yeter ki müteşebbis ruhunu canlı tutalım ve bunun gereklerini yerine getirelim. Antalyalı iş adamları olarak bunu yerine getirdiniz" şeklinde konuştu.

"Biz Türkiye'nin özel sektör ile kalkınacağına inanıyoruz" değerlendirmesinde bulunan Şahin söyle konuştu: "'Türkiye güçlüyse biz güçlüyüz, biz güçlüysek Türkiye güçlü' şeklinde bir sloganınız var. Çok doğru bir söz. Şu an Türkiye'de 20 milyondan fazla insan çalışıyor. Bunun sadece 2 milyon 570 bini kamuda çalışıyor. Bu ülkenin yükünü iş adamları çekiyor. Sizlere devletim adına meclisim adıma şükranlarımı sunmaya geldim. İşinizi büyütmeye çalışıyorsunuz. 'Türk ekonomisini daha fazla çalışarak nasıl büyütebilirim, nasıl daha fazla insana ekmek verebilirim' şeklinde düşündüğünüzü iyi biliyorum" dedi.