Kontör hırsızlarına direnen büfeci öldürüldü

İstanbul Üsküdar'da kontör kartı hırsızlığı için girdikleri büfede direnişle karşılaşan iki şahıs işletmeciyi silahla vurarak öldürdü. Kaçamak isteyen hırsızları vatandaşlar yakalayarak polise teslim etti.

Olay, Beylerbeyi semti Yalı mahallesi Yalı caddesi üzerinde yer alan bir büfede meydana geldi. Alınan bilgiye göre, silahlı iki kişi, söz konusu büfeyi işleten Mehmet Özayyıldız'dan zorla kontör kartı istedi. Özayyıldız'ın direnişi ile karşılaşan silahlı saldırganlar, büfe sahibini tabancayla vurdu. Mehmet Özayyıldız olay yerinde hayatını kaybederken, yaya olarak kaçmak isteyen saldırganlar, olaya tanık olan çevredeki vatandaşlarca yakalanarak polise teslim edildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Olayı haber alan Mehmet Özayyıldız'ın yakınları ise, cinayet mahallinde uzun süre gözyaşı döktü. Acılı aileyi polis ve çevredeki vatandaşlar teskin etmeye çalıştı.
Görgü tanığı vatandaşlar, "İki kişi büfeye geldi. Birisi içeri girerek zorla kontör isteyince işyeri sahibi ile tartıştılar. Daha sonra silahla başından vurup kaçtılar. Kaçmak isterken vatandaşlar yakalayıp polise teslim etti" diye konuştu.
Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından şahsın cesedi, Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.