Davutoğlu'ndan Kabil'deki Türk birliğine ziyaret

Dişişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,Afganistan'ın Kabil kentindeki Türk birliğini ziyaret etti.

Davutoğlu'ndan Kabil'deki Türk birliğine ziyaret
Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'nin yemin törenine katılmak üzere Kabil'e gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kabil Bölge Komutanlığı'nın başında bulunan Mustafa Levent Çolak'ı makamında ziyaret etti.

Yemin töreninin ardından Dışişleri Bakanlığı'nda verilen öğle yemeğine katılan Davutoğlu daha sonra da Kabil Bölge Komutanlığı'na geçti. Dışişleri Bakanı Davutoğlu Çolak'a, Türk askerinin Afganistan'da çok iyi işler yaptığını söyleyerek, Türk askerinin saygın davranışlarıyla Afgan halkı tarafından çok sevildiğini ve yabancı güçler içinde en aktif güç olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Afganistan Dışişleri Bakanı Spanta'nın diğer yabancı ülkelerin dışişleri bakanlarının yanında Türk Görev Komutanlığı'nın Kabil'de en iyi görev yapan ve en iyi yardımı sağlayan askeri birlik olduğunu söylediğini belirtti. Türk askerlerinin Afganistan'a kendi ülkesi gibi yardım ettiğini ve bu kardeşçe yardımından dolayı da teşekkür ettiğini ifade etti. Görüşmenin devamı basına kapalı olarak devam ederken, görüşme sonrası Çolak Davutoğlu'na Türk bayraklı bir plaket hediye etti.

Hediyelerin verilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ile görüşmek üzere Cumhurbaşkanlık Sarayı'na giden Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun, bu akşam yerel saatle 20.00'de İran'ın Tebriz iline gitmek üzere Kabil'den ayrılacağı kaydedildi.