Üniversiteler aşı üretmeye talip değil

YÖK Başkanı Özcan, Türkiye'deki hiçbir üniversitenin domuz gribi aşısına talip olmadığını kaydetti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, grip aşısı üretme çalışmaları konusunda Türkiye'deki hiçbir üniversitenin talip olmadığını belirterek, "Türk üniversitelerinin burada biraz daha hassas olmasını çok isterdim" dedi.

Prof. Dr. Özcan, Türkiye Yazarlar Birliği'nin düzenlediği 'Yazar Okulu' seminerinde, "Türk yükseköğreniminin bugünü ve geleceği" konulu açılış dersini verdi. Türkiye'nin çok büyük miktarda paralar harcayarak domuz gribi aşıları aldığına dikkati çeken Özcan, önümüzdeki yıllarda başka grip türlerinin ortaya çıkabileceğini söyledi.

Hiç olmazsa üniversitelerin birinden bir grup öğretim üyesinin, "Biz bu grip vakalarının sık sık geleceğini biliyoruz. Biz aşı üzerine çalışalım. Her sene bu kadar parayı yurtdışına transfer etmek istemeyiz." demesini beklediğini ifade eden Özcan, şöyle devam etti:

"Üniversiteden çıt çıkmıyor. Hiçbir üniversite böyle bir işe talip olmuyor. Bırakın talip olmasını, daha önceden bu işler Hıfzıssıhha'da yapılırken biz onu da kapattık. Herhalde Türkiye'nin hiçbir hastalığa muzdarip olmayacağını düşünüyoruz. Bundan sonra ülkemize ne salgın gelecek ne de bir şey gelecek herhalde. Böyle bir aşı yapan müessesemizi de kapattığımıza göre, dışarıda da yabancılar yaptığına göre, herhalde gidip oradan alacağımızı düşünüyoruz ama bunun bir sonu olmadığını düşünüyorum. Türk üniversitelerinin burada biraz daha hassas olmasını çok isterdim."

NİTELİKSİZ HOCALAR ÖĞRETMENLİK YAPIYOR

Akademisyenlerin kalitesini yükseltme adına çalışma yaptıklarını dile getiren YÖK Başkanı, ilginç bir örnek verdi: "Oğlumun öğretmeninin çok iyi matematik bildiğinden emin değilim. Arada sırada bakıyorum, bizim zamanımızdan daha niteliksiz hocalar sistemde öğretmenlik yapıyor. Onun için çocuklar başarı gösteremiyor. Seviyeleri tamamen düştü."