TBMM'de protesto girişimi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde iki gencin protesto girişimine polis müdahele etti. Olayala ilgili protesto gösterisi yapmaya çalışan kişiler için herhangi bir bilgi verilmedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde iki gencin protesto girişimine polis müdahele etti. Olayala ilgili protesto gösterisi yapmaya çalışan kişiler için  herhangi bir bilgi verilmedi.

AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik'in kürsüye çıktığı sırada Türkiye Gençlik Birliği'nden iki kişi Meclis dinleyici locasında protesto girişiminde bulundu.

İki genç Amerika'ya geçit vermeyeceğiz diyerek protesto girişiminde bulundu. Protestocular emniyet güçlerince salondan çıkartılarak beyaz bir minübüsle emniyete götürüldü.

CHP İzmir Milletvekili Arıtman'ın polislerden bilgi alarak, 'protestocuların tartaklandığının görülmemesi için perdenin kapatıldığını' söylediğini iddia eden CNNTürk, Arıtman'ın protestocularla birlikte emniyete gittiğini kaydetti.

Protestoların ardından konuşmasına devam eden Adana Milletvekili Ömer Çelik: "Bu ülkede inanç gruplarında pek çok kesimin çok ciddi insan hakları olması siyasetçilere şöyle bir sorumluluk yükler. Siyasetçiler bu sorumluluklardan kaçamazlar çözmek zorundadırlar.

Bunlar yüksek siyasi sorumluluk gerçek bir cesaret gerektirmektedir. Bu vizyona sahip olanlar bugünkü riskleri seve seve göze alırlar. Biz AK Parti olarak bu riskleri seve seve göze alıyoruz. Risk almak istemeyenler bu meseleleri sümenaltı ederler ve milletin zarar görmesine sebep olurlar. Yaptıkları şeye güzel derler ve daha sonra yaptıkları ise buna engel çıkarmaktır.

Türkiye bu sorunu kim çözerse kazançlı olan biz olacağız peki çözemez ise kazançlı kim olacaktır birazda buna çözüm arayın.

Devlet nihayetinde bir mekanizmadır. Bunu işleten kimdir? Yine bu sorumluluğa sahip olanların kim olduğu raporda ifade ediliyor. 1996'da yayımlanmış. 'Bugüne değin çözüm adeta taşeron kullanırcasına güvenlik güçlerine havale edilmiştir. Çözümün sorunu güvenlikçiler değil siyasetçilerdir. Bugün hükümetin başlattığı milli birlik ve kardeşlik projesi aslında demokratikleşme süreci kapsamında ana eksen dışında birşey söylenmiyor.

Salı günkü CHP sözcüsü, Dersim olaylarını bugünkü sorunun çözümü için örnek olarak gösteriyor. O zamanlar işgal kuvvetlerine verilen mücadele ile Türkiye içindeki müdahaleleri eşit tutuyor. Kendi milletine ve tarihine bu kadar yabancı olarak bakılabilir mi? Bir emekli diplomat Türk Milleti'ne neyi öneriyor İsim değiştirmek bizim de hakkımız böyle bir mantık olabilir mi? Dersim olayları gibi olaylar tarihin acı hatıralarıdır. Biz kendi vicdanımızda hatırlamak istemeyiz. Bugün için örnek gösterilmesi tam bir basiretsizliktir