Adıyaman'da kırmızı ışığa uyulmuyor!

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, Adıyaman'da kırmızı ışık ihlalinin Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu ve bu rakamların aşağı çekilmesi için yeni bir kampanya başlattıklarını ifade etti.

Şube Müdürlüğünde basın açıklaması yapan Nadir Telli, yol kullanıcılarının trafik kuralları ve karşılaşabilecekleri riskler konusunda düzenlenen iletişim kampanyalarının dördüncüsünü açıkladı. 'Koruma Sistemleri', 'Hız' ve 'Yaya Güvenliği' kampanyaları tamamlanmasının ardından dördüncü kampanyanın ise 'Kırmızı Işık İhlallerinin Önlenmesi' olduğu belirtildi.
Kırmızı ışık ihlallerinin önlenmesi konusunda Atatürk Bulvarı, Sakarya Caddesi ve Haydar Efendi Caddesi ile diğer kesimlerde bulunan sinyalizasyon ışıklı kavşaklarda yoğun olarak denetim yapıldığını kaydeden Nadir Telli, "Kaza riski olan önemli kavşaklarda da denetimler devam edilecektir. Buradaki amacımız; ışıklı kavşaklardaki kazaların önlenmesi, trafik güvenliğinin sağlanarak yol kullanıcıların konuya olan dikkatlerinin çekilmesini ve güvenli trafik ortamının sağlanmasıdır. Işıklı kavşakların kontrollü
kavşaklar olmasına rağmen kimi zaman dikkatsizliğimiz, tedbirsizliğimiz ve aceleciliğimiz nedeniyle, en çok trafik kazalarının ışıklı kavşaklarda meydana geldiği de bir gerçektir. Işık ihlali yapan sürücülere 128 TL para cezası ve ayrıca sürücülerin sürücü belgesinden 20 ceza puanı da düşülmektedir" dedi.
Adıyaman'da ışık ihlali yapan sürücü oranının yüzde 3-5 olduğunu belirten Telli, "2008 yılının ilk 10 ayında ışık ihlali yapan sürücü sayısı bin 460 iken, 2009 yılının ilk 10 ayında ihlal sayısı bin 301'e düşmüştür. 2008 yılının ilk 10 ayında ışıklı kavşaklarda meydana gelen trafik kazası sayısı 28 iken bu oran 2009 yılının ilk 10 ayında 23 olarak gerçekleşmiş ve bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 17'lik düşüş sağlanmıştır. Adıyaman'da kırmızı ışık ihlali Türkiye ortalamasının üstündedir" şeklinde konuştu.