Kadir İnanır'a onur ödülü verildi

Kadir İnanır, Frankfurt 9. Türk Sineması Festivali'ne damgasını vurdu ve onur konuğu oldu.

Onur konuğu Kadir İnanır'a sinemada 40. yılı nedeniyle "Onur ödülü" verilirken sanatçının bayan hayranları fotoğraf çektirmek için kuyruğa girdi.

Tam bir senedir bu güne hazırlandıklarını ifade eden film festivali organizatörü Hüseyin Sıtkı, "İstanbul'da Kadir İnanır ile görüştüğümüzde bizi kırmadı ve buraya gelerek Avrupalı Türkleri onurlandırdı" dedi. Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı, "Kendisi hemşerimdir ama daha da ötesinde ağabeyim sayılır.

Kadir ağabeyimin sinemadaki başarılı 40 yılından ötürü kendisini kutluyorum. Türkiye ile aramızda köprü vazifesini oluşturan festival çerçevesinde sanatçılarımızla, kültürümüzle Avrupa'da boy gösteriyoruz. İnanıyorum ki daha nice projelerle kendimizi Avrupalalılara kabul ettireceğiz" dedi. Türk sinemasında derin izler bırakan Kadir İnanır'ı salondaki misafirler uzun süre alkışladı. Ben Anadolu çocuğuyum diyen İnanır, "Ben de gurbetlik çektim. Ne yaşadığınızı iyi biliyorum. Belki senede iki kere, belki de hiç gidemiyorsunuz vatanınıza. O acıyı yaşadığım için duygularınızı anlıyorum" derken gözleri dolan boğazı düğümlenen Kadir İnanır, "Birçok defalar Avrupa'ya çağrılmama rağmen bir türlü sizlerle buluşmak nasip olmadı. Şimdi burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Sizlerle bir arada 40. yılımı kutlamak benim için onurdur" dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Fecri Alparslan, sanatçıya 40. yılı nedeniyle plaket vererek başarılarının devamını diledi. Güzel geceye nazar değdiğini ifade eden salondaki misafirler, tatlı bir tebessüm ettiler. Kadir İnanır hayranları rüya gibi bir gece olduğunu söylerken, usta oyuncuya sevgi gösterilerinde bulundular. Festival, Kadir İnanır'ın son çevirmiş olduğu "Son cellat" film ile devam ederken, hayranları usta oyuncunun filmdeki canlandırdığı karakteri karşısında şaşkınlıklarını
gizleyemediler.