Domuz gribi Mısır'da 12 okul kapattırdı

Mısır'da domuz gribi nedeniyle 12 ilköğretim okulu kapatılırken, bu hastalığın günde 20 bin kişiye bulaştığı şeklinde medyada çıkan haberler ülkede paniğe sebep oldu.

Mısır Sağlık Bakanı Hatim Cebeli Aralık, Ocak ve Şubat aylarında domuz gribi hastalarının sayısında, özellikle de öğrenciler arasında artış yaşanmasının beklendiğini söyledi. Özellikle büyük şehirlerde hastalığın hızla yayıldığını ifade eden Cebeli, domuz gribinin şehir hastalığı olarak yorumlanarak, köylerde hastalığın yayılma oranının son derece az olduğunu belirtti.
Öte yandan bazı internet sitelerinde yer alan haberlere göre, Mısır'da günde 20 bin kişinin H1N1 virüsünü kaptığı şeklindeki haberler, halkın endişesinin artmasına sebep oldu. Mısırlı yetkililer ise bu konuda çıkan haberleri yalanlıyor. Mısır Bakanlar Kurulu Bilgi Merkezi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, ülkede toplam bin 881 domuz gribi vakası bulunduğu, son dönemde yapılan kontroller neticesinde 109 kişinin daha H1N1 virüsü kaptığı kaydedildi.
Mısır Sağlık Bakanlığı, devlet hastanelerinin genelinde domuz gribi testi yapılması konusunda çalışmalar başlattı. Özel hastanelerde test fiyatı ise 900 Mısır Pound'u (Yaklaşık 164 ABD Dolar'ı) civarında.