Cem Karaca'nın sürgündeki arkadaşı vefat etti

Cem Karaca'nın 'sürgün hayatında' birlikte yaşadığı Savrun Barı, İstanbul'da bir otelde ölü bulundu.

2004 yılında kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden ünlü şarkıcı Cem Karaca’nın 12 Eylül 1980 sonrası Almanya’daki 10 yıllık ‘sürgün hayatında’ birlikte yaşadığı, eski başbakanlardan Adnan Menderes’in doktoru Sedat Barı’nın kızı Savrun Barı, önceki gün İstanbul Beyoğlu As Oteli’deki odasında ölü bulundu.

Gelen pis kokular üzerine odaya giren otel personeli, Savrun Barı’nın cansız bedeniyle karşılaştı. Yaklaşık 4 gün önce öldüğü belirlenen Savrun Barı’nın cenazesi Taksim İlkyardım ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Savrun Barı’nın ölümü polis kayıtlarına ‘şüpheli ölüm’ olarak geçti.1957 yılında Almanya’ya yerleşen Savrun Barı, 1971 senesinde bu ülkedeki bir televizyon kanalında çalışmaya başlamıştı.

DUYARLI BİR İNSANDI


12 Eylül 1980 darbesinin ardından Almanya’ya giden Cem Karaca ile 1983 yılında ilişki yaşamaya başlayan Savrun Barı, ünlü şarkıcıyla 1993’e kadar birlikte olmuştu. Son yıllarda kendisini İstanbul Cihangir’deki tarihi eserleri kurtarmaya adayan Savrun Barı, kaçak yapılara karşı hukuk mücadelesine başlamıştı. Bölgede yapılan kaçak yapıların yıkılması ve tarihi eserlerin korunması için çok sayıda dava açan Barı’nın girişimiyle bölgedeki tarihi bir sarnıç da kurtarıldı.

Sosyal olaylar karşısında da duyarlı olan Barı, Mor Çatı Beyoğlu Şubesi’nde de çalışmalar yapıyordu.