Yeni alınan araçlar için mehteranlı açılış töreni

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Beldesinde, Filyos Belediyesi tarafından alınan yeni araçlar için Mehteran Takımı eşliğinde açılış gerçekleştirildi.

Filyos Belediyesi tarafından Belediyeye hizmet olarak kazandırılan İtfaiye, Çöp Kamyonu, Otobüs, Cenaze Nakil Aracı, Zabıta, Makam Aracı, Kepçe ve Kamyon araçlarının açılış töreni yapıldı. Törene, Zonguldak Vali Yardımcısı Engin Durmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recep Demirtaş, Çaycuma İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen, Çaycuma AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Çaydeğirmeni Başkanı Satılmış Gebeş, Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınanç, Bakacakkadı Belediye Başkanı Muhammet Albuz, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, İş Adamı İsmail Recai Şanlı, Ahmet-Melek Şanlı Anadolu Lisesi Müdürü Muzaffer Zor, beldede bulunan okulların müdürleri, daire müdürleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Tören Düzce Belediyesi’nden gelen Mehteran Takımı ile başladı. Mehteran Takımı Filyos Beldesinin Pazaryerinden tören alanına giden yolda yürüyüş gerçekleştirildi. Mehteran Takımı caddede yürüyüşü ile vatandaşlar tarafından alkışlanarak tören alanına kadar yürüdü. Ardından törene geçildi. Tören, 1 dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Mehteran Takımı açılışa katılanlara gösteri sundu.
Vatandaşlar Mehteran Takımı’nın gösterilerini ilgiyle izledi. Gösterinin ardından konuşmalara geçildi. İlk konuşmayı Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal yaptı. Ünal, “Siz değerli halkımın teveccühü ile 29 Mart’ta Belediye Başkanı seçildim. Bizler göreve geldiğimizden bu yana siz değerli Filyoslulara iyi olan her şeyi vermek için hizmet ediyoruz etmeye de devam edeceğiz. Filyos bizim için çok değerlidir. Biz burada doğduk, burada büyüdük, burada yaşıyoruz ve bu zamandan sonrada farklı bir yerde yaşamayı düşünmüyoruz. Bu nedenle bu beldeyi en iyi yerlere getirmek için herkesin bu beldede rahat ve huzurlu yaşaması için, elimizden gelen her şeyi, hep birlikte yapmaya çalışıyoruz. Bizler ‘Gelin birlikte yönetelim’ sloganıyla yola çıktık. Bizim kapımız herkese açık. Kapılarımız ardına kadar açık, vatandaşımızdan uzak durmuyoruz. Bizlerde bu beldenin bir neferi olarak, dertleri ve sıkıntıları sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. İnsan ayırımı yapmadan herkese eşit hizmet yapmaya devam ediyoruz. Beldemiz hak ettiği yere gelecektir. Biz seçimlere girmeden önce hesaplarımızı yaptık. Seçime girmeden beni en çok rahatsız eden olay beldemizde bir yangın çıkmıştı. Gece yangın yerine gittik, yangın yerinde Muslu Belediyesi, Çaycuma Belediyesi, Saltukova Belediyesinin itfaiye aracı var. Filyos Belediye’sinin İtfaiyesi yok” dedi.
Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın konuşmasının ardından Çaycuma AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ise şunları kaydetti:
“Filyos Belediyemizin bugün araç parkına yeni araçlar ekleniyor. Filyos halkının hizmeti için belediye başkanımızı bu gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.”
Konuşmalar Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar’ın konuşması ile devam etti. Uçar törende şunları söyledi:
“Çok güzel bir günde, güzel bir ortamda, bu güzel hizmetlerin sunumu için buradayız. Gerçekten Belediye Başkanımızın seçim taahhütlerini bir, bir yerine getirmesinden duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Filyos, Zonguldak için önemli bir bölgedir. Saygı değer belediye başkanımızın Filyos’a güzel hizmetlerinden dolayı tebrik ediyoruz kutluyoruz. Hayırlı olsun.”
Çaycuma İlçe Kaymakamı Hasan Yaman ise “Filyos beldemiz kalesiyle, deniziyle, antik kentiyle bir cazibe merkezi olmaya namzet bir beldemizdir. Belediye başkanınıza sahip çıkarsanız sorunlarınız çözülecektir” dedi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ise konuşmasında, “Filyos’un daha önce güzelliği ve ismi vardı. Bundan sonra Zonguldak’a o güzelliği, o cazibeyi, o tarihi eserleri artık katacaktır” diye konuştu. Türkmen, ”Yöremizin turizm ve kültür merkezi olmaya devam edecektir. Bir yılan hikayesi olan Filyos Projesi istimlakları ile Serbest Bölge olmasıyla barajlarıyla setteleriyle artık hayata geçecek konuma gelmiştir. Zonguldak Filyos Vadi’sine doğru genişleyecektir” dedi.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesini Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Çaycuma İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, Çaycuma AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, Ak Parti Milletvekilleri Polat Türkmen ve Fazlı Erdoğan ile birlikte kesti. Kurdele kesiminin ardından AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen ve Fazlı Erdoğan belediye tarafından alınan yeni araçlara binerek objektiflere poz verdi. Ardından davetlilere ve protokole yemek verildi.