Beden eğitimi ders saatleri düzeltildi

Lisede beden eğitimi ders saatlerinin azaltıldığı gerekçesiyle ülke genelinde öğretmenlerin protesto gösterileri yapması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, haftalık ders saatleri çizelgesinde yeni bir düzenleme yaptı.

Beden eğitimi ders saatleri düzeltildi
Geçen hafta ‘ders saatleri azaltılmadı, arttırıldı' açıklaması yapan bakanlık, ardından da 12 öğrenci ile beden eğitimi sınıfı açılabileceğine, bu sayının da dolmaması halinde daha az öğrenciyle sınıf oluşturulabileceğine dair karar aldı.

Talim ve Terbiye Kurulu'nun yeni kararına göre bir sınıftaki öğrencilerin bir kısmı müzik, bir kısmı resim, bir kısmı da beden eğitimi dersi alabilecek. Yani bir sınıf üçe bölünecek ve aynı anda üç ayrı ders görebilecek. Resim, müzik veya beden eğitimi derslerinden birini seçen öğrenciler üst sınıflarda bu dersi değiştiremezken, artık değiştirebilecek. Ayrıca, öğrenciler bu dersleri lise boyunca seçmeli ders olarak da alabilecek. Bakanlık bu yıla kadar bir lise öğrencisinin seçmeli dahil en fazla 4 saat beden eğitimi dersi alabilirken, yeni düzenlemede bu sayının 11 saate kadar çıkabileceğini belirtti.

Bu yıla kadar uygulanan lise haftalık ders saati çizelgesinde 9'ncu sınıflarda 2 saat beden eğitimi dersi vardı; 10, 11 ve 12'nci sınıflarda ise beden eğitimi dersi yoktu. Yeni çizelgede 9'ncu sınıflardaki 2 saatlik dersin yanına 10'uncu, 11'nci ve 12'nci sınıflara 1'er saatlik ders konuldu. Ancak beden eğitimi dersi için ayrılan ders saatinde öğrencilere resim ve müzik derslerini de tercih etme imkanı tanındı. Bazı okullarda öğrencilerin müzik ve resmi seçmesi üzerine beden eğitimi öğretmenleri norm fazlası duruma düştü. Bu durum ise beden eğitimi öğretmenlerinin tepkisini çekti.