İmamoğlu'nun süt yalanını İBB yalanladı!

İBB'den İmamoğlu'nun 2019 Faaliyet raporunda açıkladığı süt dağıtım rakamlarını yalanlayan bir açıklama geldi.

İmamoğlu'nun süt yalanını İBB yalanladı!
İmamoğlu'nun süt yalanını İBB yalanladı!
CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yaptığı işleri öyle abartıyor ki İBB bile İmamoğlu'nu yalanlamak zorunda kalıyor. İBB'nin bugün yaptığı açıklama bile İmamoğlu'nun 2019 faaliyet raporunda belirttiği rakamların yanından geçemedi. 

115 BİN 162 BİN ÇELİŞKİSİ

Konuyla ilgili bugün İBB'den başka basında bir haberle alakalı düzeltme niteliğinde bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada; 'Sonuçta, Ekim 2019 İstanbul'un, ihtiyaç sahibi 115 bin bebeğinin süte kavuşması olanağı yaratıldı.' ifadeleri dikkat çekti.  Oysa İmamoğlu 2019 faaliyet raporunda o sayıyı 162 bin olarak açıklamıştı.

Bu garip çelişki akıllara İmamoğlu'nun 'sehven' olayını getirdi. 

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından İstanbul'da 500.000 ton asfalt çalışması yaptıklarını açıklamıştı. 500.000 ton çalışmanın yapılmasının mümkün olmadığı açıklayan gazeteciler ve siyasetçiler İmamoğlu'nun yalan söylediğini ifade etmişlerdi. İmamoğlu gelen tepkilerin ardından Twitter hesabından yeni bir açıklama yaparak, yaptıkları çalışmanın 5000 ton olduğunu söyledi ve 500.000 ifadesini 'sehven' kullandığını söylemişti.