Çölyak Hastası Genç Kıza Doğum Günü Kutlaması

Siirt'te 20 yaşındaki çölyak hastası Kübra Kurt'a arkadaşları glutensiz pasta ile doğum günü sürprizi yaptı.

Aynı zamanda Cedid Derneği üyesi arkadaşları Siirt Üniversitesi Hemşirelik Bölümünde okuyan çölyak hastası Kurt'u doğum gününde yalnız bırakmadı.

İftar sonrası derneğe davet edilen Kurt, kendisini bekleyen arkadaşlarının evde hazırladığı glutensiz pasta ile yaptığı sürpriz karşısında büyük mutluluk yaşadı.

Kurt, yaptığı açıklamada, iki kardeşinin de çölyak hastası olduğunu ancak bunu bir hastalık olarak görmediğini belirtti.

Siirt'te 300'ü aşkın çölyak hastası bulunduğunu dile getiren Kurt, toplumun bu konuda yeterince bilinçli olmadığını ifade etti.

Kurt, yıllar sonra ilk kez doğum gününü kutladığını anlatarak, "Bu pasta özel bir pasta. Tüm çölyaklıların yiyebileceği bir pasta. Çölyak hastaları genelde doğum günü kutlamazlar. Bazı hastalar bu özel pastayı yapamıyor. Kamuoyunun bu noktada bilinçlenmesini arzu ediyoruz." dedi.

Cedid Derneği Başkanı Serdar Özyeşil de çölyak hastalarının her zaman yanında olduklarını ifade ederek, "Çölyak hastaları pasta yiyemiyor, Bazı arkadaşlarla temasa geçtik. Sonunda arkadaşlarla evde glutensiz pasta hazırladık." diye konuştu.

Dernekte koordinatör Yusuf Eldemir de çölyak hastalarının kentte glutensiz ürünlere ulaşmaları için dernek olarak her türlü projeye destek vermeye hazır olduklarını aktardı.

Kaynak: AA