Gaziantep'te Okul Malzemeleri Denetlendi

Gaziantep'te 2018-2019 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla okul kıyafetleri ve kırtasiye ürünleri denetlendi.



İl Ticaret Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Piyasa Gözetimi ve Denetimi Daire Başkanı Meral Karaaslan ile Gaziantep Ticaret İl Müdürü Vekili Bilal Yazıcı, beraberindeki ticaret uzmanları ile denetimlerde bulundu.

Nizip Caddesi ve Ayakkabıcılar Sitesi'nde yapılan denetimlerde, okul kıyafetleri, ayakkabı ve kırtasiye ürünlerinin kontrolü yapıldı.

Okul kıyafetlerinde ürün içeriklerine ve üretici firma bilgilerine mutlaka yer verilmesi gerektiği vurgulanan denetimlerde, gerektiğinde ürünle ilgili tüketicilerin muhatabına doğrudan erişilebileceği, aynı şekilde kırtasiye ürünlerinde de bu durumun önemli olduğu bilgisine yer verildi.

Karaaslan, yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olmasını dileyerek, "Bakanlık olarak her sene olduğu gibi bu sene de denetimlerimize yoğun bir şekilde devam etmekteyiz. Özellikle üretici firmaların, üretilen yerlerin ve ithalat yapılan bölgelerde denetimlerimizi sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA