Gaziantep'te Huzurevinde Bayramlaşma

Gaziantep'te Kurban Bayramı dolayısıyla Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleri ile Sevgi Evleri'ndeki çocuklar için etkinlik düzenlendi.

Gaziantep'te Huzurevinde Bayramlaşma
Şahinbey ilçesine bağlı Gerciğin Mahallesi'ndeki Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte müzik ve şiir dinletisi gerçekleştirildi ve halk oyunları gösterisi sergilendi.

Sevgi Evleri'ndeki çocukların da katıldığı etkinlikle, yaşlı ve çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, huzurevi sakinleri ile çocukların bayramlarını tebrik ederek, "Bugün Arife Günü, tüm Müslümanların 7 kıtadan ismini bildiğimiz bilmediğimiz şehirlerden ülkelerden gelerek, Mekke'de Arafat'ta vakfeye durdukları gün. Bugün hepsi birden dua ediyor. Onlar orada sadece kendi nefisleri için değil,hepimiz için dua edecekler. Bizler de sanki oradaymış gibi dua ediyoruz. Kurban bizi Allah'a yaklaştırmak, O'na olan kulluk bilincimizi en güzel noktaya taşımaktır." diye konuştu.

Çocuklara da seslenen Yerlikaya, "Sizleri bu güzel vatanın, bayrağımızın en güzel emanetçisi olarak görmek istiyoruz." dedi.

Programa, Gaziantep Bölge Adliyesi Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve davetliler katıldı.

Etkinlik, dua edilmesiyle son buldu.

Kaynak: AA