ABD, Karayılan ve Bayık’ı gözden çıkardı

Milliyet Gazetesi Yazarı Tunca Bengin, bugünkü köşe yazısında gündemi sarsacak bir iddiada bulundu.

ABD, Karayılan ve Bayık’ı gözden çıkardı
ABD, Karayılan ve Bayık’ı gözden çıkardı
Milliyet Gazetesi Yazarı Tunca Bengin, bugünkü köşe yazısında gündemi sarsacak bir iddiada bulundu. Bengin, Genelkurmay eski İstihbarat Daire Başkanı emekli Korgeneral Pekin'in kendisine, ABD'nin Cemil Bayık ve Karayılan'ı gözden çıkardığını ve her an Türkiye'ye teslim edebileceğini söylediğini açıkladı.

Yazısında, PKK terör örgütü ve türevleri PYD/YPG'ye dönük “yok etme” operasyonun kesintisiz devam ettiğini vurgulayan Bengin, 'Tabii bu noktada en çok merak edilenlerin başında da Mehmetçik'in geldiğini duyunca Kandil'den tüyen PKK'nın lider kadrosunun akıbeti var. Öncelikli beklenti de atıp tutan Murat Karayılan ve Cemil Bayık'ın paketlenip Türkiye'ye getirilmesi. Tıpkı Abdullah Öcalan ve Şemdin Sakık gibi. Ki bu yönde son derece önemli gelişmeler söz konusu. Hem Özel Kuvvetler ve MİT'in operasyonları hem de ABD'nin PKK'nın lider kadrosuna bakışı açından' ifadelerini kullandı. Tunca Bengin şöyle devam etti:

'Örneğin dün konuştuğum Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı Em. Korg. İsmail Hakkı Pekin, ABD'nin Karayılan ve Bayık'ı artık gözden çıkardığını ve teslim etme noktasında olduğunu söyledi.' 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!