Sakarya'dan Kısa Kısa

Sakarya'da bu yıl beşincisi yapılan Pasta Süsleme Yarışması'nda çocuklar hünerlerini sergiledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen 5. Pasta Süsleme Yarışması yapıldı.

Yarışmaya ebeveynleriyle katılan 7-14 yaş grubu çocuklar, 45 dakikalık süre içerinde en güzel pastayı yapmak için ter döktü. Sunuculuğunu Ferhan Tülmen'in yaptığı yarışmada, katılımcılar tarafında yapılan 50 pasta jürinin beğenisine sunuldu.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce, ödül töreninde yaptığı konuşmada, jürinin ilk 3 pastayı belirlemekte hayli zorlandığını ifade ederek, "Kazanan yarışmacıları tebrik ediyorum. Katılan herkese en içten dileklerimle teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Yarışma sonucunda Şevval Ateş-Elif Akar birinci. Ege Berk Adar-Nezehat Demirci ikinci, İlter Kozan-Nesibe Kozan da üçüncü oldu.

- Memnuniye İçme Suyu Arıtma Tesisi devrede

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından inşa edilen Memnuniye İçmesuyu Arıtma Tesisinin tamamlanarak devreye alındığı bildirildi.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, Sapanca'nın yüksek kesimlerinde yer alan mahallelere dünya standartlarında arıtılan suyu ulaştıracak Memnuniye İçmesuyu Arıtma Tesisinin hizmete girdiğini belirtti.

İçme suyu altyapıları, arıtma tesisleri ve teknolojik entegre sistem ile vatandaşlara Türkiye'nin en iyi suyunu ulaştırdıklarını ifade eden Keleş, şunları kaydetti:

"Bu anlamda yaptığımız yatırımlarla geçmiş dönemlerde su yetersizliği ve bulanıklık gibi sorunların yaşandığı Sapanca'nın 10 mahallesine de bol ve kaliteli içme suyunu ulaştırdık. Hayırlı olsun. Sapanca'nın yüksek kesimlerinde yer alan mahallelerde 8 milyon liralık yatırımla toplam 80 kilometre uzunluğunda yeni içme suyu hatları ve 2 deponun inşasını tamamladık. Akçay Barajı'nın bulunduğu havzadan bölgeye 7 kilometrelik çelik isale hattı döşeyerek bu hattı yeni içme suyu hatlarıyla entegre ettik. Böylece bölgeye bol su ulaştırdık. Bu suyun kalitesini daha üst seviyeye taşıyacak Memnuniye İçmesuyu Arıtma Tesisi'ni ise tamamlayarak kısa süre önce devreye aldık. 2 milyon lira değerindeki tesisimiz, saatte 150 metreküp arıtma kapasitesine sahip. Burada arıtılan birinci sınıf içme suyu Uzunkum, Ünlüce, Kuruçeşme, Nailiye, Hacımercan, Şükriye, Balkaya, Memnuniye, İlmiye ve Fevziye mahallerindeki vatandaşlarımızın musluklarına ulaşıyor."

- Demokrasi Meydanı yenileniyor

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Demokrasi Meydanı'nda yenileme çalışması başlatıldığını bildirdi.

Meydanın yapılan çalışmalarla sahip olacağı akıllı şehir uygulamaları ve bol yeşil alanlarıyla Türkiye için örnek bir proje olacağını dile getiren Toçoğlu, şunları kaydetti:

"Projemizin 1. etap ihalesini kısa süre önce gerçekleştirdik, şimdi ise çalışmalara başladık. Şehrin önemli buluşma alanlarından olan ve şehrin simgesi haline gelen meydanımızı en kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bu güzel çalışmamızın Sakaryalılara hayırlı olmasını diliyorum. Daha öncede ifade ettiğimiz gibi projemizin içerisinde Akıllı Şehir Uygulamaları bulunacak. Ayrıca yeşil alanları da arttıracağız. Meydandaki kot farkı da ortadan kalkacak. Aydınlatma, oturma alanları, kafe, sosyal alanlar yine projemizin içerisinde yer alacak."

- Geleneksel sanatlar sergisi sürüyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığında faaliyet gösteren Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkez'nde açılan yıl sonu sergisi, sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Yaygın Eğitim Şube Müdürü Halide Kama, 20 Haziran Çarşamba günü halkla buluşan sergiyi yeni eserlerle güncellediklerini belirterek, "Bu güzel çalışmaları yerinde incelemek, gezmek ve görmek isteyen tüm sanatseverlere kapılarımız açık. 31 Ağustos Salı Günü'ne kadar kültür ve sanatımızın bu naif eserleri görmek isteyen tüm sanatseverleri İhtisas Merkezimize bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA