Konut Sigortası ve DASK Arasındaki Farklar

Konut sigortası, sigortalanan konutu; yangın, deprem, cam kırılması, hırsızlık, su baskını ve sel gibi olaylara karşı güvence altına alan teminatların bulunduğu bir sigorta poliçesidir.

Konut Sigortası ve DASK Arasındaki Farklar

Konut sigortası, sigortalanan konutu; yangın, deprem, cam kırılması, hırsızlık, su baskını ve sel gibi olaylara karşı güvence altına alan teminatların bulunduğu bir sigorta poliçesidir. Sigortalanan konut, tüm bu hasarlara karşı koruma altına alındığı gibi sigortalının tercihine göre eklenebilecek teminatlar ile poliçe kapsamı genişletilebilir. Örneğin, grev, halk hareketi, ayaklanma gibi toplumsal durumlar ya da kötü niyetli davranışlar için bir teminat ekleyerek konutunuzu bu olaylar sırasında oluşabilecek hasarlara karşı da koruma altına alabilirsiniz. Ya da yaşadığınız yerin iklim koşulları nedeniyle fırtına benzeri afetler ile sık karşılaşıyorsanız sigorta poliçenize fırtına teminatını ekleyerek fırtına durumunda oluşacak tüm konut hasarlarına karşı güvence sağlayabilirsiniz.

 

Konut hasarlarında çoğu zaman konut içerisinde bulunan eşyalar da büyük zarar gördüğünden dolayı ek teminatlar içerisinde en önemlisi konut içi eşya teminatıdır denilebilir. Öyle ki siz konutunuzu sel ve su baskınlarına karşı koruma altına almış olsanız da yaşanan bir su baskını durumunda konut hasarı sigorta tarafından karşılanıyorken eşyaların uğramış olduğu maddi zarar karşılanmayacaktır. Bu gibi durumların önüne geçebilmek ve sigortalının maddi zararını en aza indirmek için genellikle konut sigortası yaptıran kişilere, konut içi eşya teminatlarını da poliçe kapsamında tercih etmelerini önerilir.

 

Zorunlu Deprem Sigortası Nedir?

 

1999 yılında yaşanan büyük Gölcük depremi sonrasında kurulan Doğal Afetler Sigorta Kurumu (DASK), Afet Sigortaları Kanununda her bina için zorunlu kılınan deprem sigortası ile binaları deprem ve depreme bağlı gelişebilecek diğer afetlere karşı güvence altına almayı hedefler. Binanızın tüm bölümlerini tek bir teminat kapsamında koruma altına alabileceğiniz gibi her bölüm için ayrı ayrı teminat planlaması yapmanız da mümkündür. Binaları genellikle; temeller, ana duvarlar, bahçe duvarları, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, istinat duvarları, merdivenler, asansörler, koridorlar, tavan ve tabanlar, çatılar, bacalar ve benzer tamamlayıcı bölümler olarak ayrı teminat kapsamına alan DASK, sigortalının depremden kaynaklanan tüm maddi zararını en doğru şekilde karşılamayı hedefler. Ancak deprem sırasında konut içerisindeki eşyalarda meydana gelen hasarlar zorunlu deprem sigortası kapsamında yer almaz. Dolayısıyla sigortalıya hasara uğrayan eşyalar için herhangi bir ödeme yapılmaz.

 

Zorunlu Deprem Sigortası Varken Konut Sigortası Yaptırmak Gerekir mi?

 

DASK Zorunlu Deprem Sigortası yalnızca bina ve temel demirbaşları koruma altına alan teminatlar bulundururken konut sigortası, deprem durumunda konutta ve konut içerisinde bulunan eşyalarda meydana gelebilecek her hasara karşı güvence sağlayan teminatlar ile genişletilebilir. Yaşanan afet sonrasında sevdiklerinizle birlikte uğramış olduğunuz maddi zararın tam anlamı ile karşılanabilmesi, geçirilen zor zamanların atlatılması adına büyük destek sağlar.

 

Bu durumda evinizi ve sevdiklerinizi tam anlamıyla koruma altına alabilmeniz adına, konut sigortası teminatları ile oluşturulmuş bir poliçe tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Konut sigortası teminat kapsamları zorunlu deprem sigortasına göre çok daha geniş olmakla birlikte; teminat ekleme ve teminat çıkarma seçenekleri ile size konutunuz için en doğru poliçeyi oluşturma imkanı verir. Hem deprem kaynaklı oluşabilecek konut hasarlarını hem de konut hasarına bağlı gelişen eşya kayıplarını tek bir poliçe ile koruma altına alırken aynı zamanda deprem dışındaki diğer doğal afetlere ve hırsızlık, kargaşa gibi kötü niyetli hareketlere karşı da güvence sağlayabilirsiniz.

 

Konutunuz için ideal sigorta poliçesini en uygun fiyatlarla belirlemek için https://www.sigortacini.com.tr'den detaylı inceleme yapabilir; en güvenilir 17 sigorta şirketi arasından ihtiyacınıza en uygun seçenekleri bulacağınız karşılaştırmalı poliçe tekliflerinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca 0850 222 99 96 numaralı çağrı merkezimizde 7/24 profesyonel sigortacılık desteği de sizinle!