Lise Öğrencilerinin Projeleri TÜBİTAK Fuarında Görücüye Çıktı

Osmaneli Nilüfer Hatun Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında hazırladıkları 20 projeyi sergiledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında ülkede bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları destekleme amacı için Osmaneli Nilüfer Hatun Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi yaptıkları birbirinden ilginç buluşları beğeniye sundu.

Lisede gerçekleşen açılış töreninde konuşan okul müdürü Ramazan Körtepe, fuarda sergilenen 20 projenin kısa bir sürede hazırlandığını ve hazırlanan projelerin arasından bilimsel ölçütlere göre büyük bir titizlikle seçildiğini söyledi.

Körtepe, "Öğrencilerimiz çok ciddi emek sarf ettiler, öğretmenlerimiz her aşamada onlara danışmanlık yaptılar ve bu güzel atmosferi oluşturdular. Bu fuarı tertip etmede en önemli kazancımızın öğrencilerimizin öz güvenlerine yapmış olduğu katkı olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen bütün öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Fuara İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı, İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Güsamettin Erdoğan, Osmaneli Belediye Başkan Vekili Melih Yavuz, Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Hasan Yamık, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Tahsin Yazır ve Halis Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Konuşmanın ardından öğrencilerin hazırladığı fuarın açılışı yapıldı.

Kaynak: AA