Yetim Çocuklar Tiyatro Oyunu Sergiledi

Yetim Vakfı bünyesinde çocukların çok yönlü gelişimi için kurulan Esenlik Durağı'nın çalışmalarından biri olan tiyatro oyunu sahnelendi.

Yetim çocukların bir araya gelerek sahneledikleri ilk etkinliklerden biri olma özelliğini taşıyan "Ah Baran Ah" ve "Sınavsız Hava Sahası" tiyatro oyunları, Beylikdüzü Çınar Koleji'nde izleyicilerle buluştu.

Esenlik Durağı Drama Atölyesi Sorumlusu Zeynep Bozbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetim çocukların kendilerini keşfetmelerini, sosyal ve psikolojik duyarlılık kazanmalarını ve sosyal hayata katılımlarını desteklemeyi amaçladıklarını söyledi.

Drama atölyesi bünyesinde hazırladıkları tiyatro oyunlarına 8 aydır çocuklarla birlikte çalıştıklarını aktaran Bozbek, "Çocuklarımızın sahnede öz güvenini, oynarken heyecanını, rolünden dolayı da aldığı alkışı gözlemliyoruz. Bunu özellikle velilerinin ve herkesin önünde sahnelediler. Yıllardır içe kapanık durumda yaşayan, kimseyle konuşmayan çocuklarımız sürecin sonuna doğru doğaçlama yapmaya, kahkaha atmaya, fikirlerini açıklamaya başladılar. Drama ve tiyatro alanında uzman olan Zafer Gültekin hocamızla, bu süreçte hedeflerimizin çoğuna ulaştık. Amaç zaten sahnelenen tiyatrodan daha çok sürecin kendisiydi. Kazanımların tamamına yakını süreçte ortaya çıkıyor." diye konuştu.

Bozbek, çocukların yaptıkları ezberler, oynadıkları roller, aldıkları sorumlulukların çok önemli olduğunu vurgulayarak, bunu eğlenceli bir şekilde başardıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA