Toprak Kaymasına Dikkat Çekmek İçin Yürüdüler

Maden ilçesinde, Bakır Maden İçin Birlik Platformu üyeleri, ilçenin bir bölümünde toprak kaymasına neden olduğunu öne sürdükleri eski maden işletme sahasındaki hafriyatın kaldırılması için yürüyüş yaptı.



İlçe Garajı önünde ellerinde pankartlarla bir araya gelen platform üyeleri, Okul Caddesi üzerinden Ziraat Bankası Maden Şubesine kadar yürüdü.

Burada platform adına açıklamalarda bulunan basın sözcüsü Süleyman Deniz Seyrek, Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) ve AFAD tarafından yapılan incelemelerin sonucunda ilçenin 3'te 1'ini kapsayan Cami Kebir Mahallesi'nde toprak kayması olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Toprak kaymasına ilçede bulanan maden fabrikasından çıkan hafriyatın eski maden işletme sahasına dökülmesi sonucu biriken hafriyatın neden olduğunun belirlendiğini savunan Seyrek, şunları kaydetti:

"Toprak kaymasına eski maden işletme sahasında biriken hafriyatın neden olduğunun anlaşılması üzerine bu durum fabrika yetkililerine iletilmiş ve buradaki hafriyatın 3 ay içerisinde kaldırılması için anlaşmaya varılmıştır. Aradan yaklaşık 3 hafta geçmiş olmasına rağmen şu ana kadar gözle görülür bir çalışma başlatılmamıştır. Cami Kebir Mahallesi'nde yaklaşık 400 hanede yaşayan insanlar bulunmaktadır ve bu insanlar büyük bir risk altında yaşıyor. Olası bir faciaya karşı buradaki hafriyatın kaldırılması çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor."

Açıklamaların ardından grup dağıldı.

Kaynak: AA