Doktorların Çantaları Köy Okulu Öğrencilerine Dağıtıldı

Katıldıkları tıp kongresinde kendilerine hediye edilen sırt çantalarını köy okulunda eğitim gören 110 öğrenciye dağıtan Türk Beyin Cerrahisi Derneği üyesi doktorlar, Yozgat’ta öğrencilerle bir araya geldi.

Doktorların Çantaları Köy Okulu Öğrencilerine Dağıtıldı
Yozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı Fakıdağı Ortaokulu’nu ziyaret eden Türk Beyin Cerrahisi Derneği üyeleri, öğrenciler için hazırlanan çantaları ve Yozgat Valiliği tarafından hazırlanan mont, ayakkabı ve kırtasiye malzemelerini Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır ve Çekerek Kaymakamı Evren Çakır ile birlikte öğrencilere dağıttılar.

Hediyelerin öğrencilere dağıtımı sonrası Vali Yardımcısı Şükrü Çakır,"Ankara’dan Beyin Cerrahı Derneği başkanı ve yönetim kurulu arkadaşlarımız bu okuldaki öğrencilerimize birer çanta hediye etmeyi uygun görmüşler. Valiliğimize haber verdiler. Valimiz de bu hediyenin yanına valilikten de giyecek ve kırtasiye malzemesi olarak öğrencilerimize hediyeler hazırlattı. Ben de bugün valimiz adına dernek başkanımızla birlikte öğrencilerimize bu hediyeleri dağıttık. Bu malzemelerle çocuklarımızın eğitim moralini artırmış, sevinçlerini bir kat daha yükseltmiş olduk." dedi.

Türk Beyin Cerrahisi Derneği Başkanı Yusuf Şükrü Çağlar ise,"Tıp kongrelerinde geleneksel olarak hekimlere dağıtılan çantaları, Türk Beyin Cerrahisi Derneği üyesi olan beyin cerrahları almıyorlar. Bunun yerine ihtiyacı olan genç arkadaşlarımıza özellikle köy okullarında okuyan başarılı çocuklara vermeyi yeğliyorlar. Bu bir çeşit yardım ve hep birlikte aldığımız ortak bir kararla yapılan bir yardım. 2 yıldır geleneksel bir kural haline geldi. Bundan sonra da devam edeceğiz." dedi.

Hediye dağıtımına Çekerek Kaymakamı Evren Çakır, AK Parti Yozgat İl Başkanı Celal Köse, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Akkan ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: İHA