''Yeşil Sahne Projesi''

Yeşilay Kırklareli Şubesince ''Gençlik, Bağımlılık ve Gönüllülük'' konferansı düzenlendi.

''Yeşil Sahne Projesi'' kapsamında kültür merkezinde gerçekleştirilen konferansta radyo programcısı Cem Arslan, bağımlılıkla mücadele konusunda bilgiler verdi.

Arslan, burada yaptığı konuşmada, radyo programlarında sürekli sağlıklı yaşam ve madde bağımlılığıyla mücadele konularında dinleyicilerine uyarılar yaptığını söyledi.

Herkesin bağımlılıkla mücadele çalışmalarına destek vermesini isteyen Arslan, sigara, alkol ve uyuşturucu madde kullanım yaşının önceki yıllara göre çok daha düştüğünü ifade etti.

Madde bağımlılığının her geçen gün tehlikeli bir hal almaya devam ettiğini aktaran Arslan, her yetişkin bireyin gelecek nesillerin sağlıklı bir şekilde yetişmesine katkıda bulunması gerektiğini belirtti.

İnsanların çeşitli bağımlılıklarla kendisini zehirlemesine çok üzüldüğünü anlatan Arslan, ''Geleceğimizi şekillendirecek olan ilkokul, ortaokul çağındaki çocuklarımızın lise, üniversite çağındaki gençlerimizin bu kötü yola düşmemesi adına hepimizin üstüne düşen önemli görevler vardır. İnsanların hem kendini zehirliyor olmasına, hem de ciğeri beş para etmez kötü niyetli kişilerin bu yoldan para kazanıyor olmasına hoş gözlerle bakmak mümkün değil. Bu garabeti önlemede herkesin üstüne düşen görevler var.'' diye konuştu.

Yeşilay Şube Başkanı Vedat Acar da bağımlılıkla en iyi şekilde mücadele etmek için bütün kurumlarla işbirliği içerisinde olduklarını bildirdi.

Kaynak: AA