Ay-Yıldız Motifli Yorgan Yaptı

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşayan Sevcan Türker, işlediği yorganın üzerine ay-yıldızlı bayrak ve Türkiye haritası motifleri yaptı.

Dörtyol Halk Eğitim Merkezinde usta öğreticilik yapan 3 çocuk annesi Türker (45), yaklaşık 10 gün boyunca el emeği göz nuru işlediği yorganı tamamladı.

Evinin altında oluşturduğu atölyede 2 buçuk metre eninde, 3 buçuk metre boyundaki Türk bayraklı ve Türkiye haritalı yorganın üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet" sözlerini de motiflerle işledi.

Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlılığı ile güven ve cesaret verici konuşmalarından etkilendiğini, yorganı hazırlarken zaman zaman gözyaşı döktüğünü söyledi.

Devletin bölünmez bir bütün olduğunu ve her zaman devletinin ve askerin yanında olduğunu belirten Türker, "Zeytin Dalı Harekatı'nın başarısı dolayısıyla askerlerimizle ve Cumhurbaşkanımızla gurur duyuyorum. Bizler de bir kadın olarak görev verilirse kaçmayız, gerekirse cepheye bile gideriz. Türk milleti bu birlik beraberliği zaten gösterdi. Zor günlerde kenetlenmesini bilen bir milletiz. Ülkemle gurur duyuyorum.'' diye konuştu.

- "Tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet'

Yorganın yanı sıra yastık da yaptığını aktaran Türker, işlediği yorganın üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hiç dilinden düşürmediği "Tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet" söylemini de motiflerle işlediğini kaydetti.

Yorganı tamamlarken büyük emek harcadığını dile getiren Türker, "Bu kadar büyük Türkiye haritası bulamadım, bu nedenle sıkıntı çektim. Cumhurbaşkanlığı forsunu nakşetmek de bir günümü aldı. Yanlış yapmamak için çok uğraştım." diye konuştu.

Türker, hazırladığı hediyelerini Cumhurbaşkanına takdim etmesi halinde kendisi için büyük bir onur kaynağı olacağını belirterek yetkililerin bu hayalini gerçekleştirmesi için destek olmalarını istedi.

Kaynak: AA