Sürdürülebilir Tarım Programı Yarın Yapılacak

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde fındık üreticileri ve ihracatçıları bir araya getirecek 5. Olağan Sürdürülebilir Tarım Programı yarın yapılacak.

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği (İFMİB), Genç Hayat Vakfı, Düzce ve Akçakoca Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlükleri, Düzce Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü iş birliğiyle bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Sürdürülebilir Tarım Programı ile bölgede verimli ve sürdürülebilir fındık üretim yöntemleri ele alınacak.

İFMİB Başkanı Ali Haydar Gören, yaptığı yazılı açıklamada, fındık konusunda hazırlanan Sürdürülebilir Tarım Programı çerçevesinde proje paydaşları 2013 yılından bu yana Düzce'de çalışmalar yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Sürdürülebilir Tarım Programı faaliyetlerimizi yürütürken sürdürülebilirliğin fındığın her alanında uygulanması vizyonundan hareketle sektöre emek veren, rol ve sorumluluk alan herkesle yakın bir işbirliği içerisinde olmaya büyük önem veriyoruz. 2018 senesine geldiğimizde projelerimizi genişleterek sürdürmeyi hedeflemekteyiz. Geçmişten gelen kuvvetli bir dostluğumuz ve gönül bağımızın olduğu çiftçilerimizi verimli ve sürdürülebilir fındık üretim yöntemleri konusunda desteklemek için yola çıktık, bu yolda ilerliyoruz."

Kaynak: AA