Artuklu Üniversitesi Derik İlçesinde MYO Kuracak

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından Derik ilçesinde Meslek Yüksek Okulu (MYO) kurulacak.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, yaptığı açıklamada, üniversitenin temel işlevi bilimsel bilgi üretmenin yanı sıra şehrin nitelikli insan gücünü yetiştirerek ekonomik, kültürel ve toplumsal katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Derik’in yüzyıllardır lezzetli zeytin üretimi ile tanındığını hatırlatan Rektör Ağırakça, Zeytin Tarımı ve Teknolojisi Bölümünün yer aldığı Derik Yüksek Okulu kurulmasının YÖK tarafından kabul edildiğini aktardı.

Görev süresince aralarında dört yıllık Beden Eğitimi Yüksekokulu (BESYO) olmak üzere 39 yeni program açtıklarını da belirten Ağırakça, şunları kaydetti:

"Mardin 4 milyon dönüme yakın tarımsal arazi varlığıyla büyük bir potansiyele sahiptir. GAP ile gelecek sulama kanallarının ulaşmasıyla birlikte Derik Türkiye’nin en önemli zeytin üretim üssüne dönüşecektir. Okulumuzun çalışma alanlarını toprak, su, bitkisel ve hayvansal kaynakların korunması ve ıslahı ile bunların ekonomik şekilde kullanımından ve tarımsal üretimin değişik ekolojilerde gerçekleştirilmesine kadar uzanan geniş bir yelpaze olacaktır. Yüksekokulumuzda araştırma, uygulama, analiz, deney vb. hizmetlerin yapıldığı çeşitli laboratuvarlar bulunacaktır."

Ağırakça, Derik ilçesinde açılacak olan MYO için belediye tarafından tahsis edilecek bir binanın bu amaç doğrultusunda kullanılacağını, bu binada derslikler ve laboratuvarın açılacağı bilgisini verdi.

Kaynak: AA