Eğitim Sevdalıları, Okulu Çocuklar İçin Hazırladı

Mardin’in Artuklu ilçesinde Selahaddin Eyyubi ilk ve ortaöğretim okullu, okul aile birliği yönetimi, okul müdürü Mithat Tanış ve öğretmenleri sömestr tatilinde öğrenciler için tatil yapmadı. Resim öğretmeni Mesut Ege’nin de destekleri ile binlerce öğrencinin okuduğu okulda, okul duvarları adeta sanat tablosuna dönüştü.

Eğitim Sevdalıları, Okulu Çocuklar İçin Hazırladı
Yarı yıl tatilinde öğrenciler için modern bir kütüphane, bilgisayar ortamında öğrencilerin ödev yapabileceği bir ortam hazırlamak ve okulu öğrencilerin daha keyifle gelebileceği bir alana dönüştürmek için çalışan okul yönetimi, resim öğretmeni Mesut Ege ile ilk etapta okul duvarlarını sanat tablosuna dönüştürdü. Okul Aile Birliği Başkanı Abdullah Turgay, “Amacımız çocuklarımız için bir farkındalık oluşturmaktı. Sömestr tatilinde gerek sosyal medya gerekse bizzat bazı STK’lar ile görüşme yaptık. Okulumuzun daha modern bir görünüme kavuşması için çalıştık. Bizlerde elimizdeki imkanlar ile okulumuzun duvarlarını boyadık.Çocuklarımızın seveceği figürleri duvarlara bir sanat tablosu gibi işledik. Sınıflarımızda öğrencilerimizin daha rahat ders çalışabilmesi derse odaklanması için düzenlemeler yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. İkinci dönem inşallah öğrencilerimiz severek gelecekleri okullarındaki bu çalışmaları beğenecekler” dedi.

Okulun öğrencilerin bir diğer evi diyen Okul Müdürü Mithat Tanış, eğitim her şeyden önemli olduğunu söyledi.

Tanış, "Çocuklarımızın okulu sevmesi, motive olup daha başarılı olmaları için bizler elimizden geleni yapmakla görevliyiz. Böyle bir çalışmadan mutlu olduk. Emeği geçen okul aile birliğimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA