Gölcük'te Satranç Turnuvası Başladı

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, okullar arasında düzenlenen 7. Geleneksel Satranç Turnuvası başladı.

Gölcük Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen satranç turnuvası törenle başladı.

İlkokul, ortaokul ve liseler olmak üzere 3 kategoride yapılan turnuvaya, 342 öğrenci katıldı.

Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı'ndaki turnuvanın açılış törenine, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Cintimar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hasan Ceyhan ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Kaymakam Altıntaş, öğrencilere başarılar dileyerek, "Özellikle spor dalında başarılı olduğumuz gibi satrançta da başarılı olacağımızdan kuşkum yok. Bu ülkenin geleneğine ve değerlerine önem veriyoruz. Bu değerlerimize sahip çıkarak, yaşatmaya çalışıyoruz. Satranç turnuvasına destek veren herkese teşekkür ediyorum. Yarışmacılara başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş de Gölcük'te öğrenci olmanın bir ayrıcalık olduğunu vurgulayarak, "Çünkü ilçemizde eğitim kalitesini daima yüksekte tutuluyor. Bir çok etkinliklerde çok sayıda öğrencilerimiz yer alarak, başarılarını gösteriyorlar. Bugün ise yine en önemli etkinliklerden olan satranç turnuvasında bir araya geldik." ifadesini kullandı.

Daha sonra Altıntaş ve Ellibeş'ın hamle yaparak başlattığı yarışma, perşembe günü sona erecek.

Kaynak: AA