Kaçak Elektrik İçin Ekipleri Taşlayıp Panoları Tahrip Ettiler

Batman'ın Beşiri ilçesinde, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ tarafından kaçak elektrik kulanımının önlenmesi için yürütülen Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) kurulması çalışmalarında, ekiplerin taşlı saldıraya uğradıkları ve kurulan panoların tahrip edildiği bildirildi.

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'den (DEDAŞ) yapılan açıklamada, kaçak elektrik kullanımının yüzde 91'e ulaştığı İkiköprü beldesinde OSOS kurulması için yürütülen çalışmalarda, ekiplerin çalışmasını engellemek isteyen bir grubun yolu trafiğe kapatarak, ateş yaktığı ve ekipleri taşladığı belirtildi.

Ekiplerin, grup dağıldıktan sonra OSOS kullanımı için gerekli noktalara 3 pano yerleştirdiği ifade edilen açıklamada, havanın kararmasının ardından beldeden ayrılan ekiplerin, ertesi gün döndüklerinde panolardan birinin pompalı tüfekle ateş açılarak, birinin kırılarak, diğerinin de yakılarak kullanılamaz hale getirildiğini tespit ettiği kaydedildi.

Açıklamada, olayla ilgili jandarma tarafından tutanak tutmasının ardından tahrip edilen panoların yenilendiği çalışmalara devam edildiği aktarıldı.

Kaynak: AA