Aksaray'da Servis Ve Minibüs Şoförlerine Eğitim

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi tarafından servis ve minibüs şoförlerine eğitim verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Nail Sevgican, Aksaray Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitim programında yaptığı konuşmada, 2017 - 2018 eğitim-öğretim yılının yakın zamanda başlayacağını, şehir içi trafik yoğunluğunu oluşturan araç şoförlerine eğitim vermeye başladıklarını söyledi.

Okul servis araç şoförleri ile kamu özel kurum ve kuruluşlarının personel servis şoförleri başta olmak üzere Aksaray Minibüs ve Umum Servisler Odasına bağlı tüm sürücülere eğitimin verileceğini aktaran Sevgican, şöyle konuştu:

"Yeni yayınlanan okul taşıtları hizmet yönetmeliği ile servis sürücüleri ile araç sahiplerini bilgilendiriyoruz. Amacımız çocuklarımızın güvenli bir trafik ortamında seyahat etmelerini sağlamak. Bunun için şoförlerimizi bilgilendiriyoruz. Okul servis araçlarının karışabileceği kazalarını en alt seviyeye indirmek için mücadele ediyoruz. Taşımacılık faaliyetlerini disiplin altında tutarak anne ve babaların gözü arkada kalmaması çocukları güven altında evden okula güvenle ulaşmalarını hep birlikte sağlayacağız. Her bir çocuğumuz bizim için çok değerli. Siz şoförlerimizden isteğimiz kazaların en önemli sebeplerinden biri olan hız kurullarına uymanız. İlimizde 2017 yılında 2 bin 344 okul servisi denetlenmiş bu araçlardan eksik evrakı bulunan 102 araca ceza uygulanmıştır."

Kaynak: AA