Yalova Belediye Başkanı Salman Yeniden Aday

Vefa Salman: 'Ekibimiz, ailemizle karar aldık. Bunu halka da danıştık. Yalovalılardan gelen teveccüh de yeniden aday olmam yönündeydi'

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, belediye başkanlığına yeniden aday olduğunu söyledi.

Salman, belediye binası önünden çok sayıda vatandaş ve partiliyle gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından CHP İl Başkanlığına giderek başvurusunu yaptı.

Parti binasına aday adaylığı başvuru dosyasını teslim etmeye geldiğini ifade eden Salman, "Yine, yeni, yeniden Allah'ın izniyle, vatandaşın da takdiriyle aldığımız 2014 seçimlerini, hatta iki sefer aldığımız seçimi inşallah 2019'da da daha büyük, daha açık farkla da alacağımıza olan inancım tamdır. Ekibimiz, ailemizle karar aldık. Bunu halka da danıştık. Yalovalılardan gelen teveccüh de yeniden aday olmam yönündeydi." dedi.

Salman'a eşi Dilek Salman da eşlik etti.

Burada il yönetimi tarafından geçmişte ihraç istemiyle disipline verildiği ve parti içinde yaşadığı sıkıntılar hatırlatılan Salman, neden genel merkez değil de Yalova'da başvuru yaptığı sorusuna şu yanıtı verdi:

"Beş yıllık bir siyasetçi değilim. Siyasi hayatım 30 yıla dayandı. Siyaseti de azıcık bildiğimi düşünüyorum. Bu anlamada da ukalalık etmek istemem ama parti benim partimse kişilerle bir husumetim, davam olamaz. Sonuçta Yalova'yı tercih etmemin sebebi de ben Yalova Belediye Başkanıyım. Yalova Belediye Başkanlığına bir daha adayım. Onun için de benim başvuracağım yer, doğru adres Yalova İl Başkanlığıdır."

Salman, başvurusunun ardından parti binası önünde vatandaşlara seslendi.
Kaynak: AA