'Büyükelçiler Gaziantep Buluşması'

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz: 'Bu tür organizasyonlar Gaziantep’in dünyaya farklı yönleriyle de açılmasında önemli rol oynamaktadır. 187 ülkeye ihracat gerçekleştiren Gaziantep’in tarihi ve kültürel değerlerinin, antik dinamiklerinin ve gastronomisinin tanıtımı önümüzdeki süreçlerde beklenen 3 milyon turist hedefinin gerçekleştirilmesini hızlandıracaktır'

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, 'Büyükelçiler Gaziantep Buluşması'nın başarıyla sonuçlandığını belirterek 'Bu tür organizasyonlar Gaziantep’in dünyaya farklı yönleriyle de açılmasında önemli rol oynamaktadır. 187 ülkeye ihracat gerçekleştiren Gaziantep’in tarihi ve kültürel değerlerinin, antik dinamiklerinin ve gastronomisinin tanıtımı önümüzdeki süreçlerde beklenen 3 milyon turist hedefinin gerçekleştirilmesini hızlandıracaktır.' dedi.

Başkan Çıkmaz, Türkiye İhracatçı Meclisi (TİM), Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve GAİB tarafından koordine edilen 'Büyükelçiler Gaziantep Buluşması'na ilişkin açıklamasında, Gaziantep’in büyük hedefleri olduğunu belirterek bu yıl 9 milyar dolarlık bir ihracat hedefi belirlendiğini, yılın 8 aylık diliminde bölge ihracatının 5 milyar 253 milyon 458 bin dolara yükseldiğini kaydetti.

İhracatın arttırılması yönündeki bütün çalışmaları desteklediklerini ifade eden Çıkmaz, Gaziantep’in hafta sonu 74 ülkeden 44’ü büyükelçi ve misyon şeflerinden oluşan 176 kişilik bir heyeti ağırladığını, organizasyonun başarıyla sonuçlandığını ve konukların kentten mutlu ayrıldıklarını vurguladı.

Çıkmaz, organizasyon için adeta Gaziantep’in seferber olduğuna dikkati çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

'Haftasonu Gaziantep, çok büyük bir organizasyonla dünya nüfusunun yüzde 44.5’lik bölümünü temsil eden ülkelerin büyükelçilerini ağırladı. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız, yerel yönetimlerimiz, STK’larımız büyükelçilerin en iyi koşullarda ağırlanması yönünde büyük çabalar sarf etti. Bu tür organizasyonlar Gaziantep’in dünyaya farklı yönleriyle de açılmasında önemli rol oynamaktadır. 187 ülkeye ihracat gerçekleştiren Gaziantep’in tarihi ve kültürel değerlerinin, antik dinamiklerinin ve gastronomisinin tanıtımı önümüzdeki süreçlerde beklenen 3 milyon turist hedefinin gerçekleştirilmesini hızlandıracaktır. Diğer taraftan ihracat şampiyonu kentimizde uluslararası inanç turizmi, kültür ve kongre turizmi yanında gastronomi turizmi de bu yolla gelişecektir.'

Çıkmaz, Büyükelçiler Gaziantep Buluşması'na katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.
Kaynak: AA