GTO, KOBİGEL Bilgilendirme Toplantısı Düzenleyecek

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve KOSGEB Gaziantep Müdürlüğü işbirliğinde 20 EYLÜL 2017 ÇARŞAMBA günü Gaziantep Ticaret Odası’nda “KOSGEB KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek.

Gaziantep Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamada Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme ve Geliştirme İdaresi (KOSGEB) tarafından geliştirilen ve 2015 yılından bu yana uygulanan KOBİGEL’in imalat sektöründeki işletmelere avantajlar sağladığı belirtildi. Gaziantep’in ekonomik yapılanmasında KOBİ’lerin önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekilen açıklamada, KOSGEB tarafından 11 Eylül 2017 tarihinden itibaren uygulamaya konulan yeni KOBİ Gelişim Destek Programı ile “Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve KOBİ’lerin Payının attırılması” proje teklif çağrısına çıkıldığı belirterek, “ Bu kapsamda, imalatçı KOBİ’lerin proje teklif çağrısı hakkında bilgi sahibi olmaları ve bu kaynaktan yararlanmalarını sağlamak amacıyla, KOSGEB Gaziantep Müdürlüğü işbirliği ile bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecektir” denildi.

“KOBİGEL üretime destek olacak"

Açıklamada toplantıda katılımcılara yeni açıklanan bu programa yönelik projenin detayları ve başvuru koşullarının anlatılacağı vurgulanarak, "KOSGEB tarafından geliştirilen, KOBİ Gelişim Destek Programı Projesi (KOBİGEL) imalat sektöründeki işletmelere avantajlar sağlıyor. Yaşanılan 4. Sanayi Devrimi çağına sanayicilerin ayak uydurması, üretimdeki dijitalleşmenin artırılması, üretim ve bilgi alt yapısında iyileştirmeleri sağlamak için imalat endüstrisindeki KOBİ tanımına uyan işletmecilere destek gibi amaçlarla hazırlanan KOBİGEL projesi, 2015 yılından bu yana KOSGEB tarafından uygulanıyor. Oluşturacağı projelerle KOSGEB’e başvuran işletmelerden desteklenmeye değer bulunanlara 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 700 bin liraya kadar da geri ödemeli kredi desteği sağlanacak. KOBİGEL için oluşturulacak proje başvuru tarihi 20 Ekim 2017’dir. KOSGEB Gaziantep Müdürlüğü ile birlikte düzenlediğimiz ve 20 Eylül 2017 Çarşamba günü saat 15.00’de Odamızda gerçekleştireceğimiz toplantıya tüm üyelerimizi ve KOBİ’leri bekliyoruz” ifadeleri yer aldı.
Kaynak: İHA