Üniversiteye Yerleşemeyen Öğrenciler İçin Okuma Fırsatı

Herhangi bir puan türüyle üniversiteye yerleşemeyen Sakarya’daki öğrenciler için, üniversiteyi Azerbaycan Devlet Üniversitelerinin Ankara’daki Türkiye Resmi Ofisi ve Sakarya temsilciliği sayesinde okuyabilecekler.

Üniversiteye Yerleşemeyen Öğrenciler İçin Okuma Fırsatı
Kızılay’da bulunan resmi ofisin refakatinde Sakarya’da temsilcilik alan Uluslararası İlişkiler mezunu Hasan Çil, Sakaryalı öğrenciler için 5 Eylül 2017 tarihine kadar YÖK tarafından “Tanınırlık ve denkliği olan” Azerbaycan Üniversitelerinden Mimarlık ve İngilizce Öğretmenliği bölümlerini tercih edenlerin ÖSYM tarafından Azerbaycan’da okumalarına yardımcı olacağını söyledi.

Çil, ayrıca puanı yetmediği halde okumak isteyen öğrenciler için Azerbaycan Üniversitelerinde eğitim masraflarını kendileri karşılayarak okuma imkanı sağlayacaklarını da ekledi.

Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Veterinerlik, Mühendislik (İnşaat, Peyzaj, Enerji, Jeodezi, Makina, Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Bilişim Sistemleri, Çevre, Ziraat) alanları, Yabancı Dil Öğretmenliği, PDR, İşitme Engelliler Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Pedagoji ve Psikoloji Öğretmenliği alanlarında tercih yapabilirler. Özellikle Azerbaycan Devlet Deniz Akademisinde 4 yıl okuyan öğrenciler, mezun olduklarında almış oldukları uluslararası diploma sayesinde aylık ortalama 2 bin 500 dolar ile 4 bin dolar maaşla gemilerde kaptan ve mühendis olabiliyorlar.
Kaynak: İHA