Ticaret İl Müdürlükleri İş Süreçleri İyileştirme Çalışması

Gaziantep'in pilot il olduğu 2017 yılı İç Denetim Programında yer alan ticaret il müdürlüklerinin görev alanları ve hizmet kalitesinin arttırılması konularındaki çalışmalar tamamlandı.

Ticaret İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanlığından iç denetçi Bülent Saraç, İç Ticaret Genel Müdürlüğünden Hüsniye Fırat ve Ekrem Yıldız, Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğünde çalışmalarını tamamladı.

İki hafta süren çalışma kapsamında iç ticaret, tüketici hakları, piyasa gözetim ve denetim, esnaf ve sanatkarlar, kooperatifçilik, personel ve destek olmak üzere 7 temel süreç üzerinden Ticaret İl Müdürlüklerinin iş süreçleri ele alındı.

Çalışma kapsamında ayrıca, Ticaret İl Müdürlüklerinin mevcut süreçlerine ilişkin iş akışlarının çıkarılması ve tasarlanması, insan kaynağı yetkinliklerinin belirlenmesi, kamu kurumları, yerel yönetimler, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş alanları ve hizmet kalitesinin arttırılması konularında çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi.

Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Gaziantep Ticaret Borsası, 13. Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği başkan ve yöneticilerinin görüş ve önerileri alındı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile de görüşen heyet, aldığı görüş ve değerlendirmeleri bakanlık ile paylaşacak.

Kaynak: AA