Çanakkale'de Şiddetli Yağış Ve Fırtına

Lapseki ilçesindeki sağanak ve fırtına hasara neden oldu.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesindeki sağanak ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi.

Öğleden sonra başlayan sağanak ve şiddetli rüzgar, Dalyan Mahallesi'nde sahil kenarındaki ağaçları söktü. Aynı bölgedeki ilçe stadyumunun ise 250 kişilik tribünü yerinden koptu.

Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, hava koşullarının ilçede günlük yaşamı olumsuz etkilediğini belirterek, 'Fırtınayla beraber yağmur ve dolu yağdı. Bir felaket atlattık. Çok şükür can kaybımız yok. Maddi hasar oldukça fazla. Bölgeyi dolaşıyoruz genelde birinci kat ev ve iş yerlerini su basmış durumda. Ağaçlar yıkılmış ve özellikle Dalyan Mahallesi'ndeki iş yerlerinde büyük hasarlar var. Hepimize çok büyük geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın.'

Yılmaz, AFAD ekipleriyle birlikte hasar tespit çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Dalyan Mahallesi sahilinde iş yeri olan Selahattin Genç de havanın bozulmasıyla müşterilerini uyardıklarını söyledi.

Genç, 'Müşterilerimiz içeriye koştular biz bir şey yapamadık. Biz de deniz içerisinde kanolara binen iki kişi vardı onları kurtardık sadece başka hiçbir şeye müdahale edemedik. Çok korkunçtu ağaçların yıkıldığını gördük. Yağmurla birlikte bitti derken lodostan sonra poyrazdan esmeye başladı. Ben 50 yıldır buradayım böyle bir şey görmedim. Poyrazla beraber erik büyüklüğünde dolu yağmaya başladı ve malzemelerimiz denize uçmaya başladı.' diye konuştu.
Kaynak: AA